Bienvenu sur www.francianyelv.hu   Click to listen highlighted text! Bienvenu sur www.francianyelv.hu Powered By GSpeech

"A június 30-án szombaton megrendezett Büszkeség menete alkalmából szeretnék emlékeztetni Franciaország szüntelen elkötelezettségére a szexuális irányultságon és a nemi identitáson alapuló emberi jogok és alapvető szabadságjogok megsértése elleni küzdelem iránt. A leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű (LMBT) személyek továbbra is túlságosan sok országban válnak zaklatás, kínzás, önkényes letartóztatások, esetenként gyilkosság áldozataivá, az elkövetők pedig teljesen büntetlenek maradnak.

A homoszexualitást több mint 80 országban büntetőjogilag szankcionálják, van ahol halálbüntetéssel. Ez a helyzet elfogadhatatlan. A nemzetközi szövegekben elismert emberi jogok egyetemes jelleggel bírnak. Minden egyes személynek ugyanúgy kell részesülni e jogok védelméből, diszkrimináció nélkül. Semmilyen erőfeszítést nem sajnálok, amikor az LMBT személyek megbélyegzése elleni küzdelemről van szó, illetve emberi jogaik súlyos megsértéséről, amelynek világszerte áldozatai.

Franciaország, karöltve e harc iránt legelkötelezettebb európai partnereivel és ENSZ-tagállamokkal a homoszexualitás világszintű és egyetemes dekriminalizációját tűzte ki célul, és aktívan részt vesz minden erre irányuló nemzetközi erőfeszítésben, annak érdekében, hogy e perspektíva valósággá váljon. Nagyon örülök annak, hogy az Európai Unió Külügyek Tanácsa június 25-én elfogadott egy stratégiai keretet, amely utat mutat az emberi jogok és a demokrácia terén, és amely előirányozza az LMBT személyek összes alapvető jogának tiszteletben tartásának garanciáját és előmozdítását. Ügyelni fogok rá, hogy Franciaország továbbra is támogassa az emberi jogok védőinek és a nem-kormányzati szervezeteknek határozott erőfeszítéseit, hiszen mozgósításuk alapvető fontossággal bír e küzdelem során."

Laurent Fabius külügyminiszter nyilatkozata, Párizs, 2012. június 29.

A címoldalról

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

Kövess minket!

Francia szótárak

Hirdetés

Keresünk...

Munkatársakat

Mániád a francia ? Lehetne jobb is ez a honlap ? Lenne kedved szerkeszteni valamelyik rovatot, esetleg olyat, ami még nincs is ? Ne habozz, keress meg! Végzettség nem feltétel. Vigyázat, egyelőre nonprofit tevékenység! :-( Lásd még a Témák, amiket szeretnék feldolgozni, de... blogbejegyzést! Vagy ha szabadon szeretnél garázdálkodni, indíts blogot nálunk!

Pierre Waline blogja

Bíró Ádám blogja Párizsból

 

Actualité sportive vue de Budapest

Francia idegenlégió blog

Herblay406 - Párizstól északra

 

Baranyi Beatrix, Recto et verso

 

 

Állásajánlatok

A címoldalról ajánljuk

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Franciatanárok

  • 1
  • 2
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech