Bienvenu sur www.francianyelv.hu   Click to listen highlighted text! Bienvenu sur www.francianyelv.hu Powered By GSpeech

Xavier Beauvois Emberek és istenek (Des hommes et des dieux) című drámája nyerte el a legjobb filmnek járó César-díjat az esti gálán.

A 11 jelölés után a legutóbbi cannes-i filmfesztiválon Nagydíjjal jutalmazott, a Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia díjkiosztóján pedig a legjobb külföldi filmnek választott Emberek és istenek összesen három César-díjat érdemelt ki: a legjobb filmnek járó elismerés mellett megkapta az operatőri munkáért adott, és a legjobb férfi mellékszereplőnek járó szobrot is.

{flvremote width="550"}http://media.port-network.com/video/instance_2/271388_2.flv{/flvremote}

A magyar mozikban jelenleg is látható filmdráma hét francia cisztercita szerzetes története, akiket 1996-ban raboltak el iszlamista terroristák az Algírtól 90 kilométerre délre található kolostorukból. A szerzetesek levágott fejeit elrablásuk után két hónappal találták meg egy út szélén. A holttestek a mai napig sem kerültek elő. Két éve nyilvánosságra hozott dokumentumok szerint valószínűsíthető, hogy a szerzeteseket nem az iszlamisták, hanem algériai katonák ölték meg tévedésből, majd utóbb terrorcselekménynek állították be a történteket. A legjobb rendezőnek járó Césart-díjat a Francia Filmakadémia Roman Polanskinak ítélte Szellemíró című filmjéért.

A címoldalról

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

Kövess minket!

Francia szótárak

Hirdetés

Keresünk...

Munkatársakat

Mániád a francia ? Lehetne jobb is ez a honlap ? Lenne kedved szerkeszteni valamelyik rovatot, esetleg olyat, ami még nincs is ? Ne habozz, keress meg! Végzettség nem feltétel. Vigyázat, egyelőre nonprofit tevékenység! :-( Lásd még a Témák, amiket szeretnék feldolgozni, de... blogbejegyzést! Vagy ha szabadon szeretnél garázdálkodni, indíts blogot nálunk!

Pierre Waline blogja

Bíró Ádám blogja Párizsból

 

Actualité sportive vue de Budapest

Francia idegenlégió blog

Herblay406 - Párizstól északra

 

Baranyi Beatrix, Recto et verso

 

 

Állásajánlatok

A címoldalról ajánljuk

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Franciatanárok

  • 1
  • 2
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech