Bienvenu sur www.francianyelv.hu   Click to listen highlighted text! Bienvenu sur www.francianyelv.hu Powered By GSpeech

A francia védelmi minisztérium közlése szerint a baleset Franciaország dél-keleti részén, Aude megyében, Carcassone közelében, a hadsereg egyik laktanyájában történt.

Egy deszantos alakulat harci bemutatóján túsz-szabadítási módszereket szemléltettek. A sérüléseket okozó lövéseket két katona adta le, mindkettõjüket õrizetbe vették. Az ügyben vizsgálatot indítottak, miután egyelõre nem tisztázott, hogy a katonák miért használtak rossz, illetve éles lõszert.

A szemtanúk szerint a katonai gyakorlat résztvevõi a bemutatón egymás után ötször is sikeresen szemléltették, hogy kell kiszabadítani túszokat. A hatodik alkalomnál azonban a szemtanúk éles lövések hangjait vélték hallani, ezért sokan azonnal a földre vetõdtek.

Franciaország köztársasági elnöke, Nicolas Sarkozy közleményben fejezte ki sajnálatát a történtek miatt.

(index.hu)

A címoldalról

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

Kövess minket!

Francia szótárak

Hirdetés

Keresünk...

Munkatársakat

Mániád a francia ? Lehetne jobb is ez a honlap ? Lenne kedved szerkeszteni valamelyik rovatot, esetleg olyat, ami még nincs is ? Ne habozz, keress meg! Végzettség nem feltétel. Vigyázat, egyelőre nonprofit tevékenység! :-( Lásd még a Témák, amiket szeretnék feldolgozni, de... blogbejegyzést! Vagy ha szabadon szeretnél garázdálkodni, indíts blogot nálunk!

Pierre Waline blogja

Bíró Ádám blogja Párizsból

 

Actualité sportive vue de Budapest

Francia idegenlégió blog

Herblay406 - Párizstól északra

 

Baranyi Beatrix, Recto et verso

 

 

Állásajánlatok

A címoldalról ajánljuk

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Franciatanárok

  • 1
  • 2
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech