Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Elfogták Franciaország eddigi legnagyobb ékszerrablásának elkövetőit, akik fél évvel ezelőtt 80 millió euró - nagyjából 21 milliárd forint - értékben vittek el ékszereket egy párizsi üzletből. A francia rendőrség 25 gyanúsítottat őrizetbe vett és lefoglalta az elrabolt ékszerek egy részét.

Huszonöt gyanúsítottat fogott el a francia rendőrség, a gyanú szerint ők követték el az évszázad ékszerrablását tavaly decemberben Párizsban. Az álruhás rablók a Harry Winston tulajdonában lévő luxusékszerüzletből fényes nappal több mint 80 millió euró értékben zsákmányoltak ékszereket.

Az 1920-ban alapított ékszerbolthálózat elsősorban királyi családok és filmsztárok által kedvelt.

A rendőrök Párizsban találták meg a zsákmány egy részét, ahol értékes gyűrűkre, nyakláncokra, órákra, fegyverekre, valamint több mint egymillió euró értékű bankjegyre bukkantak. A gyanúsítottak 22 és 67 év közöttiek, két nő is van köztük. A nyomozók hónapokig figyelték őket, és akkor csaptak le rájuk, amikor megtudták, hogy egy összekötő érkezett Franciaországba, hogy túladjon a lopott ékszerek egy részén.

A rablást a bűnbanda négy tagja - ketten közülük nőnek öltözve - követte el a luxusboltokkal zsúfolt, Párizsi Aranyháromszögnek nevezett legelegánsabb párizsi negyedben. A tolvajok megfenyegették az alkalmazottakat, és magabiztosan rámolták ki az üzletet, az egész akció nem tartott tovább negyed óránál. Mivel a tettesek feltűnően jó helyismerettel rendelkeztek, a rendőrség arra gyanakodott, hogy az alkalmazottak között beépített emberek lehettek, írta a Spiegel című német lap. A francia belügyminiszter, Michele Alliot-Marie kedden gratulált a letartóztatásokhoz.

Az 1920-ban alapított Harry Winston ékszerbolthálózat az egész világon elterjedt, és elsősorban királyi családok és filmsztárok által kedvelt. A rendőrség szerint ugyanez a banda rabolhatta ki 2007-ben is a párizsi üzletet.

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót:

A címoldalról

Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

Kövess minket!

Francia szótárak

Hirdetés

Pierre Waline blogja

 

Bíró Ádám blogja Párizsból

 
 

Actualité sportive vue de Budapest

Francia idegenlégió blog

 

Baranyi Beatrix, Recto et verso

 

Állásajánlatok

A címoldalról ajánljuk

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Franciatanárok

  • 1
  • 2
A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó