Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Roman Polanskihoz hasonló helyzetbe kerülhet Frederic Mitterrand francia kulturális miniszter. a tárcavezető önéletrajzi ihletésű könyvében bevallotta: többször is fizetett thai fiúk szolgáltatásaiért.

Frederic Mitterrand. Valami bűzlikMitterrand négy évvel ezelőtt megjelent, Rossz élet című kötetében számolt be homoszexuális tapasztalatairól: „Szokásommá vált, hogy fizessek ezeknek a fiúknak.. a rabszolgapiac vonzó, azonnal megkapható kínálata izgalomba hozott, felajzott – még a háttérben zajló piszkos ügyletek sem érdekeltek.” – fogalmazott vallomásaiban Mitterrand.

A könyv megjelenésekor nem váltott ki nagy érdeklődést, de Polanski elfogása után Franciaországban is sokkal nagyobb figyelem kíséri a pedofil gyanús ügyeket. Frederic Mitterrandot – aki nem mellesleg Francois Mitterrand korább elnök unokatestvére – most jobb és baloldalról is támadások érik, ám ő tagadja pedofília vádját; mint fogalmaz, a „fiúk”- kifejezést ő csak hozzávetőlegesen használta.

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót:

A címoldalról

Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

Kövess minket!

Francia szótárak

Hirdetés

Pierre Waline blogja

 

Bíró Ádám blogja Párizsból

 
 

Actualité sportive vue de Budapest

Francia idegenlégió blog

 

Baranyi Beatrix, Recto et verso

 

Állásajánlatok

A címoldalról ajánljuk

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Franciatanárok

  • 1
  • 2
A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó