Bienvenu sur www.francianyelv.hu   Click to listen highlighted text! Bienvenu sur www.francianyelv.hu Powered By GSpeech

Nicolas Sarkozy francia elnök engedélyével hozzámehetett Afganisztánban elesett vőlegényéhez egy fiatal francia menyasszony - számolt be a Le Parisien című újság pénteken.

"Mostantól viselheti annak az elesett katonának a nevét, akivel meg kellett volna osztania az életét" - mondta az újságnak esketést tartó anyakönyvvezető.

A húszéves Damian Gaillet kilenc bajtársával Afganisztánban vesztette életét 2008 augusztusában. A nemzetközi biztonsági erők (ISAF) kötelékében harcoló francia egységre lesből támadtak rá a tálibok.

A fiatalon elhunyt katona szülei ellenezték a rendhagyó, poszthumusz esküvőt, a fiatalember jegyese azonban keresztülvitte házassági szándékát.

2009 áprilisában már sor került hasonló esküvőre: Sandrine Bian Sébastien Devez katonához ment feleségül, aki ugyanabban a támadásban vesztette életét, mint Damian Gaillet. Bian két kisgyereket nevel, akiknek az elhunyt Devez volt az apjuk.

Franciaországban 1959 óta engedélyezett az olyan házasságkötés, ahol az egyik fél már nincs az élők sorában. A különleges frigyhez azonban a mindenkori elnök hozzájárulására is szükség van.

A címoldalról

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

Kövess minket!

Francia szótárak

Hirdetés

Keresünk...

Munkatársakat

Mániád a francia ? Lehetne jobb is ez a honlap ? Lenne kedved szerkeszteni valamelyik rovatot, esetleg olyat, ami még nincs is ? Ne habozz, keress meg! Végzettség nem feltétel. Vigyázat, egyelőre nonprofit tevékenység! :-( Lásd még a Témák, amiket szeretnék feldolgozni, de... blogbejegyzést! Vagy ha szabadon szeretnél garázdálkodni, indíts blogot nálunk!

Pierre Waline blogja

Bíró Ádám blogja Párizsból

 

Actualité sportive vue de Budapest

Francia idegenlégió blog

Herblay406 - Párizstól északra

 

Baranyi Beatrix, Recto et verso

 

 

Állásajánlatok

A címoldalról ajánljuk

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Franciatanárok

  • 1
  • 2
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech