Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

A Párizsi Magyar Intézet (PMI) ebben az évben is meghirdeti a Cité International Universitaire de Paris (CIUP) szobáit magyar diákok számára. A 2008/2009-es tanév két szemeszterében 36 magyar diák vehette igénybe hosszabb-rövidebb időre a 23 kollégiumi férőhelyet.

Idén három időzakra pályázhatnak a jelentkezők 2009 október 1. és 2010 június 30. között. A PMI hosszú távú tervei közt szerepel további mintegy 100 férőhely biztosítása magyarok számára a CIUP ezer férőhelyes, jelenleg építés alatt álló új szárnyában, cserébe francia diákoknak nyújtandó magyarországi kollégiumi szálláshelyekért. A tárgyalások a Pécsi Tudományegyetemmel már megkezdődtek.

Pályázati kiírás

A Cité Internationale Universitaire de Paris (CIUP) kollégiumi férőhelyeire

A Párizsi Magyar Intézet – Collegium Hungaricum (PMI) pályázati lehetőséget kínál - párizsi egyetemi képzésre ösztöndíjat már elnyert hallgatók számára - a Cité Internationale Universitaire de Paris (CIUP) kollégiumi férőhelyeire, a következő időszakokra:

 • 2009. október 1. – 2010. június 30.
 • 2009. október 1. – 2010. január 31.
 • 2010. február 1. – 2010. június 30.

A pályázathoz az alábbi űrlapot kérjük kitölteni és a kötelező mellékletekkel együtt legkésőbb 2009. augustus 14-én délig megküldeni a Párizsi Magyar Intézet részére a Ez az ímélcím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre. Határidőn túl beérkezett pályázatok elbírálására NINCS mód!

A CIUP kollégiumi férőhelyeit a választott időszak első napján lehet elfoglalni és legkésőbb a választott időszak utolsó napján kell elhagyni. A CIUP általi regisztráció után a szoba árát akkor is ki kell fizetni, ha a szobát az ösztöndíjas saját döntése miatt nem foglalja el illetve ha a választott időszak lejárta előtt elhagyja. Érkezéskor egy hónap térítési díjnak megfelelő összeget kell kaucióként kifizetni (melyet távozáskor az ösztöndíjas visszakap).

A pályázatnak maximum 1-1 oldalon tartalmaznia kell:

 • - motivációs levél, kiegészítve az esetleges hátrányos helyzetet tartalmazó körülményekkel (irányadó a Kormány 237/2006. (XI. 27.) rendelete)
 • - tanulmányi munkaterv, programterv

A pályázatok elbírálása a jelentkezések sorrendjét, a motivációs levél tartalmát, a rászorultságot és a munkatervet figyelembe véve történik. Az ösztöndíjasok párizsi tartózkodása során számítunk közreműködésükre a Párizsi Magyar Intézet rendezvényein.

Adatlap letöltése itt!

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót:

A címoldalról

Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

Kövess minket!

Francia szótárak

Hirdetés

Pierre Waline blogja

 

Bíró Ádám blogja Párizsból

 
 

Actualité sportive vue de Budapest

Francia idegenlégió blog

 

Baranyi Beatrix, Recto et verso

 

Állásajánlatok

A címoldalról ajánljuk

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Franciatanárok

 • 1
 • 2
A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó