Bienvenu sur www.francianyelv.hu   Click to listen highlighted text! Bienvenu sur www.francianyelv.hu Powered By GSpeech

A külvárosi fiatalok több támadást is elkövettek a biztonsági erők ellen, tizenkét rendőr és egy csendőr megsérült. A fiatalok, akik között sok volt a muzulmán bevándorló, Párizsban, Lyonban és más nagyvárosok elővárosaiban legalább 317 autót gyújtottak fel, sokkal többet, mint egy évvel ezelőtt.

A nagyszabású katonai parádé résztvevői Párizsban nem sokat érzékeltek abból, hogy az elővárosokban forrnak az indulatok. Rendben folyt a légi parádé is. Francia vadászgépek rajzolták az égre a nemzeti színeket és indiai ejtőernyősök ejtették ámulatba a párizsiakat.

 

 

A tüntetők transzparense szerint azonban miközben mindenhol ott vannak a rendőrök, igazság nincs sehol. A békésnek indult felvonulás hamarosan zavargásokba torkollott. A tüntetők összecsaptak a rendőrökkel, akik könnygázt vetettek be ellenük.

Egyes hírek szerint egy férfi megvakult az egyik szemére, amikor a rendőrök megverték. Valószínűleg ezért mondta a városka polgármestere, Dominique Voynet, hogy a rendőrség fellépése aránytalan volt. Máshol viszont a tüntetők a rendőröket pirotechnikai eszközökkel támadták, több rendőr halláskárosodást szenvedett.

Franciaországban július 14-én rendszeresek a rendzavarások, idén csak a francia fővárosban tízezer rendőrt vezényeltek ki az utcákra.

A címoldalról

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

Kövess minket!

Francia szótárak

Hirdetés

Keresünk...

Munkatársakat

Mániád a francia ? Lehetne jobb is ez a honlap ? Lenne kedved szerkeszteni valamelyik rovatot, esetleg olyat, ami még nincs is ? Ne habozz, keress meg! Végzettség nem feltétel. Vigyázat, egyelőre nonprofit tevékenység! :-( Lásd még a Témák, amiket szeretnék feldolgozni, de... blogbejegyzést! Vagy ha szabadon szeretnél garázdálkodni, indíts blogot nálunk!

Pierre Waline blogja

Bíró Ádám blogja Párizsból

 

Actualité sportive vue de Budapest

Francia idegenlégió blog

Herblay406 - Párizstól északra

 

Baranyi Beatrix, Recto et verso

 

 

Állásajánlatok

A címoldalról ajánljuk

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Franciatanárok

  • 1
  • 2
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech