Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Két triciklivel járja a Google Párizs gyalogosoknak fenntartott sétálóutcáit, hogy az autóval megközelíthetetlen területekről is 360 fokos panorámaképek készülhessenek.

A Google járművei számítógéppel, GPS-el és egy póznára rögzítve 9 darab digitális kamerával vannak felszerelve. A munkára két fiatal biciklistát béreltek fel, akik a történelmi városnegyedeket illetve a turisták által kedvelt területeket járják be.

A bicajosok munkaruhájához tartozik a Google feliratú póló és a fehér bukósisak, miközben olyan helyekre tekernek, mint a Versailles-i kastély vagy a Luxemburg-kert - mondta Anne-Gabrielle Dauba-Pantanacce, a Google szóvivője.

A kaliforniai vállalat tervei szerint Párizs fényképezésével augusztus 20-ig végeznek, a triciklikkel azután az ország északi területeire kerekeznek, majd ősszel Dél-Franciaország felé tekernek.

A Google a turisztikai szempontból érdekes francia települések mindegyikéből szeretne panorámakép-frissítéseket. Nagy-Britanniában és Olaszországban júniusban, illetve júliusban jártak a különleges triciklik. A tervek szerint más európai nagyvárosok is felkerülnek a 3D-térképpel rendelkező területek listájára, ezzel kapcsolatos útiterv azonban még nem készült.

A triciklire szerelt kamerák közül 8 adja a 360 fokos látószöget, a kilencedik kamerával az ég felé fordítva lehet fotózni. A percenként készülő nagyfelbontású felvételek a Google Maps oldalára kerülnek.

A személyiségi jogok védelme érdekében a képszerkesztő rendszám-, és arcfelismerő szoftverrel van ellátva, így az internetre töltött képeken ezek már nem lesznek láthatók.

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót:

A címoldalról

Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

Kövess minket!

Francia szótárak

Hirdetés

Pierre Waline blogja

 

Bíró Ádám blogja Párizsból

 
 

Actualité sportive vue de Budapest

Francia idegenlégió blog

 

Baranyi Beatrix, Recto et verso

 

Állásajánlatok

A címoldalról ajánljuk

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Franciatanárok

  • 1
  • 2
A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó