Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Blogok

"A blog egy olyan periodikusan újabb bejegyzésekkel bővülő weboldal, amely ezek sorozatából áll, függetlenül attól, hogy mi az oldal témája, formája és hogy nyilvánosan elérhető-e. A bejegyzések leggyakrabban – de nem szükségszerűen – fordított időrendi sorrendben vannak. A blogok többsége nyilvános weblapként működik bármely internethasználó által elérhetően." (Wiki)

A blogban megjelenő írások a szerzőik véleményét tükrözik, egyben ők az írásokhoz kapcsolódó jogok birtokosai és kötelezettségek viselői. A jogsértő tartalmat itt jelezheted.

Indíts saját blogot a francianyelv.hu-n!
Racontez vos expériences en Hongrie et à Budapest dans un blog, donnez votre avis, partagez vos plus belles photos et lisez les blogs des autres voyageurs !

Comment créer un blog sur francianyelv.hu ? (Avec vidéos)

La musique (hongroise) adoucit-elle les moeurs? (1ère partie)

Alors qu’en décembre 1790, Joseph Haydn se préparait à partir pour Londres, Mozart lui déclara: „Vous n’êtes pas fait pour courir le monde,  vous parlez trop peu de langues”. Et Haydn de le rassurer: „Oh! La langue que je parle est comprise dans le monde entier!”.  Ce qui est bien vrai! (1)

Hommage aux Justes de Hongrie et de France

François Hollande vient de rappeler la responsabilité de „la France” dans la raffle du Vel d’Hiv où, les 16 et 17 juillet 1942, 13 000 Juifs, dont 4000 enfants, furent envoyés dans les camps de la mort. Des Juifs arrêtés à Paris non par des soldats allemands, mais bel et bien par leurs compatriotes, des policiers français.

Nizza, ahol élek....

Nizzáról órákat lehetne mesélni. Rengeteg a látnivaló, az érdekesség. Viszont én úgy gondolom, sokkal érdekesebb és praktikusabb, ha nem egy cikkben osztom meg veletek ezeket az információkat. Most egy általános leírás következik, aminek természetesen lesz részletekbe menő folytatása.

Szent Honorat Sziget

Sok embernek a Cote d'Azur, a francia Riviéra hallatán a csillogás, hollywoodi sztárok, hatalmas villák, drága vitorlások és jachtok jutnak az eszükbe. Azonban, mindössze 2,5 mérföldre (4 km) Cannes-tól (ami az egyik a "sztár"-ja a francia Riviérának), van egy "oázis", a béke és a nyugalom szigete. Ez pedig a Lerins szigetek (Saint-Honorat és Saint-Marguerite). Ma megpróbálom bemutatni a kisebb sziget, a Szent Honorat-ot, ahogyan én látom.

Quatorze juillet

S’il devait rester un mot que le monde associerait encore à la France, ce serait peut-être, après "Napoléon” celui de "Quatorze juillet” ou de "Bastille”. Sans forcément savoir tout ce qu’il recouvre, sinon l’occasion de faire la fête et de jouer aux saltimbanques sur les Champs Elysées..(à la grande joie de notre président et des touristes américains).

Plaidoyer pour Budapest

Résidant à Budapest et Parisien de naissance, suis-je vraiment conscient de cette chance que j’ai de pouvoir aller et venir à mon gré entre ces deux villes si merveilleuses et attachantes ? Un peu comme un amant qui aurait deux maîtresses. L’une, la sage blonde – la légitime ? – sur les bords de la Seine et l’autre, la coquine brune un peu sauvageonne sur les bords du Danube.

A Földközi tenger veszélyei

A képek Villefranche-ban készültek, 2012 júniusban, de a látvány az egész Francia Riviérán hasonló. A medúzákat élelemkeresési ösztönük a tengerparthoz egyre közelebb hajtja, ezért egyre gyakrabban találkozhatnak vele a fürdőzők. Mit érdemes tudni róluk?

Cikkfeltöltés / Publication d'un article

Képfeltölés / Uploader des images

Kövess minket!

Be-/ kijelentkezés

Blogíráshoz, videóajánláshoz jelentkezz be!

Francia szótárak

Hirdetés

Pierre Waline blogja

 

Bíró Ádám blogja Párizsból

 
 

Actualité sportive vue de Budapest

Francia idegenlégió blog

 

Baranyi Beatrix, Recto et verso

 

Állásajánlatok

A címoldalról ajánljuk

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Franciatanárok

  • 1
  • 2

A Blog szerzői

  • 1
A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó