Bienvenu sur www.francianyelv.hu   Click to listen highlighted text! Bienvenu sur www.francianyelv.hu Powered By GSpeech
Bienvenu REALNAME   Click to listen highlighted text! Bienvenu REALNAME Powered By GSpeech

Sokan nem iratkoznak be a felvételt követőenKomoly problémát jelent a mai felsőoktatási rendszerben, hogy a felvételt nyert hallgatók jelentős része különösebb indoklás nélkül nem iratkozik be, és nem kezdi meg a tanulmányait.

Ezzel elveszik a lehetőséget azoktól a diákoktól, akik az üresen maradó helyeket szívesen betöltenék. A Budapesti Gazdasági Főiskola gyors lépéseket szorgalmazott a helyzet megoldására.

Sándorné dr. Kriszt Éva, a főiskola rektora az ATV Reggeli Jam című műsorában elmondta, ez a jelenség már több éve tart minden felsőoktatási intézményben. Náluk ebben a tanévben 5600 felvett hallgatóból 781-en nem iratkoztak be, közülük 344-en államilag finanszírozott képzésre nyertek felvételt. Felhívták a rektori konferencia figyelmét erre a problémára, és egy felmérés keretében keresik a részletes okait ennek a jelenségnek. Mint mondta, sokat segíthet a tájékoztatás, hiszen sokan azt sem tudják, hogy a költségtérítéses és az államilag finanszírozott képzés között van átjárhatóság, így az anyagi gondok nem feltétlenül kell, hogy akadályt jelentsenek.

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

Kövess minket!

Francia szótárak

Hirdetés

Keresünk...

Munkatársakat

Mániád a francia ? Lehetne jobb is ez a honlap ? Lenne kedved szerkeszteni valamelyik rovatot, esetleg olyat, ami még nincs is ? Ne habozz, keress meg! Végzettség nem feltétel. Vigyázat, egyelőre nonprofit tevékenység! :-( Lásd még a Témák, amiket szeretnék feldolgozni, de... blogbejegyzést! Vagy ha szabadon szeretnél garázdálkodni, indíts blogot nálunk!

Pierre Waline blogja

Bíró Ádám blogja Párizsból

Actualité sportive vue de Budapest

Francia idegenlégió blog

Herblay406 - Párizstól északra

Baranyi Beatrix, Recto et verso

Állásajánlatok

A címoldalról ajánljuk

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Franciatanárok

  • 1
  • 2
  • 3
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech