Bienvenu sur www.francianyelv.hu   Click to listen highlighted text! Bienvenu sur www.francianyelv.hu Powered By GSpeech

Egy nemzetközi csapat egy olyan vezeték nélküli virtuális környezetet készített, mely segítheti az idegen nyelvek tanulását és gyakorlását. A fejlesztõk most mutattak be egy úgynevezett Collaborative Virtual Reality Environmentet, melynek segítségével mexikói mérnökhallgatók tanultak angolul.

A Realtownt fejlesztõ csapatot Miguel Garcia-Ruiz, Arthur Edwards és Raul Aquino-Santos alkották a Colimai Egyetemrõl, valamint Samir El-Seoud Jordániából. „A virtuális valóság manapság az egyik határterülete a számítógéppel segített nyelvoktatásnak, egy ingergazdag környezet a nyelvet tanuló diákok számára” – fejtegette Garcia-Ruiz, a Realtown egyik megteremtõje. „Ami a Realtownt igazán érdekessé teszi, hogy a diákokat vizuális, hallási és fizikai területen egyszerre ingerlik a tudás elsajátítására.”

A Realtown az Open Source Distributed Interactive Virtual Environmentsre (DIVE) épül, amit még az 1990-es években alkottak meg a Swedish Institute of Computer Science-en, s melyet már használták korábban a Colimai Egyetemen,  ahol orvostanhallgatóknak tanították a különbözõ sérüléseket. A DIVE lehetõvé teszi a virtuális környezet megosztását akár lokális hálózaton, akár az interneten keresztül, ráadásul Linuxon és Windowson egyaránt fut.

A rendszer háromdimenziós felhasználói felülettel rendelkezik, s a szintén 3D-s avatarok által reprezentált felhasználók pedig hangüzenetekkel, illetve chaten keresztül tudnak kommunikálni egymással. Az elõzetes hatástanulmányok pozitívnak tûntek, bár a kutatók szerint a részletesebb értékelések még folynak.

A mérnökök igen nagy reményeket táplálnak a fejlesztéssel kapcsolatban, ugyanis jelenleg a felhasználók csak járják az utcákat, mivel a Realtown mostani állapotában a cél a hallás utáni szövegértés gyakorlása, valamint egy együttmûködési platform létrehozása. A jövõben azonban tervezik, hogy létrehoznak mintegy 40 épületet, ahová a tanulók beléphetnek, és „intelligens ügynökök” segítségével még tovább fejleszthetik nyelvtudásukat.

A címoldalról

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

Kövess minket!

Francia szótárak

Hirdetés

Keresünk...

Munkatársakat

Mániád a francia ? Lehetne jobb is ez a honlap ? Lenne kedved szerkeszteni valamelyik rovatot, esetleg olyat, ami még nincs is ? Ne habozz, keress meg! Végzettség nem feltétel. Vigyázat, egyelőre nonprofit tevékenység! :-( Lásd még a Témák, amiket szeretnék feldolgozni, de... blogbejegyzést! Vagy ha szabadon szeretnél garázdálkodni, indíts blogot nálunk!

Pierre Waline blogja

Bíró Ádám blogja Párizsból

 

Actualité sportive vue de Budapest

Francia idegenlégió blog

Herblay406 - Párizstól északra

 

Baranyi Beatrix, Recto et verso

 

 

Állásajánlatok

A címoldalról ajánljuk

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Franciatanárok

  • 1
  • 2
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech