Egy nemzetközi csapat egy olyan vezeték nélküli virtuális környezetet készített, mely segítheti az idegen nyelvek tanulását és gyakorlását. A fejlesztõk most mutattak be egy úgynevezett Collaborative Virtual Reality Environmentet, melynek segítségével mexikói mérnökhallgatók tanultak angolul.

A Realtownt fejlesztõ csapatot Miguel Garcia-Ruiz, Arthur Edwards és Raul Aquino-Santos alkották a Colimai Egyetemrõl, valamint Samir El-Seoud Jordániából. „A virtuális valóság manapság az egyik határterülete a számítógéppel segített nyelvoktatásnak, egy ingergazdag környezet a nyelvet tanuló diákok számára” – fejtegette Garcia-Ruiz, a Realtown egyik megteremtõje. „Ami a Realtownt igazán érdekessé teszi, hogy a diákokat vizuális, hallási és fizikai területen egyszerre ingerlik a tudás elsajátítására.”

A Realtown az Open Source Distributed Interactive Virtual Environmentsre (DIVE) épül, amit még az 1990-es években alkottak meg a Swedish Institute of Computer Science-en, s melyet már használták korábban a Colimai Egyetemen,  ahol orvostanhallgatóknak tanították a különbözõ sérüléseket. A DIVE lehetõvé teszi a virtuális környezet megosztását akár lokális hálózaton, akár az interneten keresztül, ráadásul Linuxon és Windowson egyaránt fut.

A rendszer háromdimenziós felhasználói felülettel rendelkezik, s a szintén 3D-s avatarok által reprezentált felhasználók pedig hangüzenetekkel, illetve chaten keresztül tudnak kommunikálni egymással. Az elõzetes hatástanulmányok pozitívnak tûntek, bár a kutatók szerint a részletesebb értékelések még folynak.

A mérnökök igen nagy reményeket táplálnak a fejlesztéssel kapcsolatban, ugyanis jelenleg a felhasználók csak járják az utcákat, mivel a Realtown mostani állapotában a cél a hallás utáni szövegértés gyakorlása, valamint egy együttmûködési platform létrehozása. A jövõben azonban tervezik, hogy létrehoznak mintegy 40 épületet, ahová a tanulók beléphetnek, és „intelligens ügynökök” segítségével még tovább fejleszthetik nyelvtudásukat.

A címoldalról

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

Francia szótárak

Hirdetés

Keresünk...

Munkatársakat

Mániád a francia ? Lehetne jobb is ez a honlap ? Lenne kedved szerkeszteni valamelyik rovatot, esetleg olyat, ami még nincs is ? Ne habozz, keress meg! Végzettség nem feltétel. Vigyázat, egyelőre nonprofit tevékenység! :-( Lásd még a Témák, amiket szeretnék feldolgozni, de... blogbejegyzést! Vagy ha szabadon szeretnél garázdálkodni, indíts blogot nálunk!

Pierre Waline blogja

Bíró Ádám blogja Párizsból

Actualité sportive vue de Budapest

Francia idegenlégió blog

Herblay406 - Párizstól északra

Baranyi Beatrix, Recto et verso

Állásajánlatok

A címoldalról ajánljuk

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4