Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Sainte-Agnès (Alpes-Maritimes) : le balcon de la Côte d'Azur -- Sainte-Agnès (Alpes-Maritimes megye) : Az Azúrpart erkélye

Du haut de ses 8OO mètres d’altitude, Sainte Agnès est  le village littoral le plus haut d’Europe. C’est pour cette raison qu’on le surnomme « le balcon de la Côte d’Azur ». Le panorama depuis ce charmant village est magnifique puisque vous pouvez y admirer la mer Méditerranée, à perte de vue. Pour compléter ce somptueux tableau, vous pourrez apprécier, depuis Sainte Agnès, la vue sur la ville de Menton et le paysage naissant des montagnes des Alpes. Pendant des siècles, que ce soit au Moyen Âge ou pendant la deuxième guerre mondiale, le village a toujours servi de poste de défense.

A 800 méter magasságban épült Sainte-Agnès Európa legmagasabban fekvő part menti faluja. Ezért is nevezik az „Azúrpart erkélyének”. A bájos kis faluból fantasztikus panoráma nyílik, lábunk alatt a Földközi-tenger húzódik, ameddig a szem ellát. A pazar kilátást gazdagítja Menton városának és az Alpok lábainál húzódó tájnak a képe. A falu évszázadokon át – a középkorban csakúgy, mint a második világháború idején – védelmi állás volt.

A visiter : Ainsi, un fort avait été construit sur la ligne Maginot, à Sainte-Agnès au début du XXème siècle. Une véritable ville souterraine de la taille d'un immeuble de quatre étages qui est désormais, accessible au public.

Látnivaló: A XX. század elején a Maginot-vonalon erődítményt emeltek Sainte-Agnes-ben. Valódi földalatti város született, mérete megfelel egy négyemeletes lakóházénak. Napjainkban már a nagyközönség is látogathatja.

Une video :

Source : detoursenfrance

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót:

A címoldalról

Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

Kövess minket!

Francia szótárak

Hirdetés

Pierre Waline blogja

 

Bíró Ádám blogja Párizsból

 
 

Actualité sportive vue de Budapest

Francia idegenlégió blog

 

Baranyi Beatrix, Recto et verso

 

Állásajánlatok

A címoldalról ajánljuk

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Franciatanárok

  • 1
  • 2
A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó