Bienvenu sur www.francianyelv.hu   Click to listen highlighted text! Bienvenu sur www.francianyelv.hu Powered By GSpeech
Bienvenu REALNAME   Click to listen highlighted text! Bienvenu REALNAME Powered By GSpeech

Xavier Beauvois Emberek és istenek (Des hommes et des dieux) című drámája nyerte el a legjobb filmnek járó César-díjat az esti gálán.

A 11 jelölés után a legutóbbi cannes-i filmfesztiválon Nagydíjjal jutalmazott, a Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia díjkiosztóján pedig a legjobb külföldi filmnek választott Emberek és istenek összesen három César-díjat érdemelt ki: a legjobb filmnek járó elismerés mellett megkapta az operatőri munkáért adott, és a legjobb férfi mellékszereplőnek járó szobrot is.

{flvremote width="550"}http://media.port-network.com/video/instance_2/271388_2.flv{/flvremote}

A magyar mozikban jelenleg is látható filmdráma hét francia cisztercita szerzetes története, akiket 1996-ban raboltak el iszlamista terroristák az Algírtól 90 kilométerre délre található kolostorukból. A szerzetesek levágott fejeit elrablásuk után két hónappal találták meg egy út szélén. A holttestek a mai napig sem kerültek elő. Két éve nyilvánosságra hozott dokumentumok szerint valószínűsíthető, hogy a szerzeteseket nem az iszlamisták, hanem algériai katonák ölték meg tévedésből, majd utóbb terrorcselekménynek állították be a történteket. A legjobb rendezőnek járó Césart-díjat a Francia Filmakadémia Roman Polanskinak ítélte Szellemíró című filmjéért.

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

Kövess minket!

Francia szótárak

Hirdetés

Keresünk...

Munkatársakat

Mániád a francia ? Lehetne jobb is ez a honlap ? Lenne kedved szerkeszteni valamelyik rovatot, esetleg olyat, ami még nincs is ? Ne habozz, keress meg! Végzettség nem feltétel. Vigyázat, egyelőre nonprofit tevékenység! :-( Lásd még a Témák, amiket szeretnék feldolgozni, de... blogbejegyzést! Vagy ha szabadon szeretnél garázdálkodni, indíts blogot nálunk!

Pierre Waline blogja

Bíró Ádám blogja Párizsból

Actualité sportive vue de Budapest

Francia idegenlégió blog

Herblay406 - Párizstól északra

Baranyi Beatrix, Recto et verso

Állásajánlatok

A címoldalról ajánljuk

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Franciatanárok

  • 1
  • 2
  • 3
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech