Bienvenu sur www.francianyelv.hu   Click to listen highlighted text! Bienvenu sur www.francianyelv.hu Powered By GSpeech
Bienvenu REALNAME   Click to listen highlighted text! Bienvenu REALNAME Powered By GSpeech

Az elsõ kötet még 2006-ban forgalomba került és a második világháború utáni idõszak történetét mutatja be a hidegháborútól e német egyesítésig.

A második kötetrõl már decemberben elõzetes tájékoztatást adtak, de csak áprilisban került sor a hivatalos bemutatóra, amelyen Klaus Wowereit berlini polgármester mellett - aki német részrõl a kétoldalú kulturális kapcsolatok felelõse is - Xavier Darcos francia oktatási miniszter is részt vett.

Az "Európa és a világ a bécsi kongresszustól 1945-ig" címû 383 oldalas, gazdagon illusztrált kötet az õsszel kezdõdõ új iskolaévben német és francia nyelven áll majd a két ország felsõ osztályokba járó középiskolásainak rendelkezésére.

A közös történelemkönyvek 2009-ben, utolsónak megjelenõ kötete az 1814 elõtti teljes idõszakot tárgyalja majd.

"A francia-német barátság utat mutat" - jelentette ki az új tankönyvet prezentálva Xavier Darcos, hozzáfûzve, hogy e munka után "akár az európai történelem közös tankönyve is következhet".

Klaus Wowereit a maga részérõl utalt arra, hogy a közös tankönyv - amely az egyes eseményekre vonatkozó francia és német véleményeket egymással párhuzamosan tárgyalja - mindenütt figyelmet keltett, és már szó van egy hasonló jellegû lengyel-német történelemkönyv kidolgozásáról. Hozzáfûzte, hogy nagy érdeklõdést tapasztal japán újságírók részérõl is, akik felvetik, lehetséges lenne-e egy ilyen közös japán-kínai tananyag kidolgozása.

A sorozatot megjelentetõ Klett és Nathan kiadó képviselõje elmondta: az új munka nem csupán a francia-német problematikával foglalkozik, hanem a világtörténelemre vonatkozó francia és német elemzéseket is bemutatja.

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

Kövess minket!

Francia szótárak

Hirdetés

Keresünk...

Munkatársakat

Mániád a francia ? Lehetne jobb is ez a honlap ? Lenne kedved szerkeszteni valamelyik rovatot, esetleg olyat, ami még nincs is ? Ne habozz, keress meg! Végzettség nem feltétel. Vigyázat, egyelőre nonprofit tevékenység! :-( Lásd még a Témák, amiket szeretnék feldolgozni, de... blogbejegyzést! Vagy ha szabadon szeretnél garázdálkodni, indíts blogot nálunk!

Pierre Waline blogja

Bíró Ádám blogja Párizsból

Actualité sportive vue de Budapest

Francia idegenlégió blog

Herblay406 - Párizstól északra

Baranyi Beatrix, Recto et verso

Állásajánlatok

A címoldalról ajánljuk

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Franciatanárok

  • 1
  • 2
  • 3
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech