Bienvenu sur notre site.   Click to listen highlighted text! Bienvenu sur notre site. Powered By

Francia nyelv a FacebookonFrancia nyelv a TwitterenFrancia nyelv a Youtube-onFrancia nyelv Google+Francia nyelv RSS

Állásajánlatok

Blogjainkból

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Három évig ingyen kapják az újságot a fiatalok

Ingyenes előfizetést kínálhatnak a lapkiadók a 18 és 24 év közötti francia fiataloknak, akik így egy éven keresztül heti egy példányt kapnak az általuk választott napilapból. Az intézkedés, melyet szerdán jelentett be a francia kultuszminiszter, a szeptemberi iskolakezdéskor lép életbe és három évig tart.

A lépés valójában egyéves reklámkampánynak tekinthető, melynek költségei a kiadók és az állam között oszlanak meg. A lap előállítási költségeit a lapkiadók, a postai számlát pedig az állam fizeti majd, ami Christine Albanel kultuszminiszter szerint évente ötmillió euróba (140 millió forintba) kerül az adófizetőknek.

"Lehetetlen megbecsülni, hogy hány előfizetést hoz az intézkedés a lapok számára" - nyilatkozta az InfoRádiónak Eric Horteloup, a fővárosi, 350 ezres példányszámú Le Parisien napilap kiadóvállalatának vezérigazgató-helyettese. Szerinte az ingyenbérlet fő pozitívuma az lesz, hogy a fiatalok egyáltalán kezükbe vehetnek egy papír lapot, és ily módon megismerkedhetnek egy valódi nyomtatott újsággal.

A 18 és 24 év közötti korosztály ugyanis, a felmérések szerint, csaknem kizárólag az internetről tájékozódik. A lapkiadókat tömörítő egyesületek most mindenesetre úgy vélik, az egy éves akció során mintegy 200 ezer fiatalt tudnak majd megszólítani.

20 százalékkal növelik a sajtóban elhelyezendő társadalmi célú hirdetésekre fordított állami keretet.

Többet is hirdetnek

A Franciaországban is komoly gondokkal küszködő nyomtatott sajtó megsegítésére a kormány egy tavalyi, a szakma legjelesebb képviselőivel folytatott több hónapos tanácskozást követően egy sor intézkedést is kilátásba helyezett. Januárban maga Nicolas Sarkozy jelentette be, hogy három év alatt 600 millió eurót fordítanak erre a célra, és egyebek mellett 20 százalékkal növelik a sajtóban elhelyezendő társadalmi célú hirdetésekre fordított állami keretet.

Ez a folyamat egyébként máris elkezdődött, és az év első hat hónapjában a kormány valójában megduplázta a nyomtatott sajtóban elhelyezett hirdetései számát, ami azt jelenti, hogy a tervezett 20 millió euró helyett a kiadók idén várhatóan 40 millión osztoznak majd.

A kulturális miniszter szerdán az alacsony reklámbevételű napilapok támogatását is kilátásba helyezte, bejelentve, hogy az e célra elkülönített, jelenleg hétmillió eurós keretet az idén megduplázzák. Christine Albanel ugyanakkor hangsúlyozta: az állam elvárja, hogy a kiadóvállalatok is erőfeszítéseket tegyenek költségeik lefaragására. Ez elsősorban a nyomtatással összefüggő kiadásokat érintené, és egyebek mellett komoly elbocsátásokat feltételez a nyomdaiparban.

A nyelvtanulás rovatból

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10

Szövegfelolvasó

A címoldalról

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

Kövess minket!

Franciatanár

Halmos Zsuzsanna
Halmos Zsuzsanna
franciatanár, francia magántanár, francia tanítás, francia korrepetálás, Budapest III. és VII. kerület, valamint háznál

Metzger Adrienn
Metzger Adrienn
Metzger Adrienn vagyok, idén januárban diplomáztam az ELTE francia és magyar mint idegen nyelv tanári mesterszakán.

Kiss Laura
Kiss Laura
Általános- és középiskolások korrepetálása, napi felkészítése francia nyelvből.

Sárkány Enikő
Sárkány Enikő
Angol, francia, orosz nyelvből tanítás általános és szakmai – gazdasági, kereskedelmi, külkereskedelmi, idegenforgalmi – nyelvből kezdőtől a felsőfokig, nagy tapasztalattal rendelkező külkereskedőtől minden korosztály számára.

Pamela Gerard
Pamela Gerard
anyanyelvi franciatanár, francia magántanár, francia tanítás, francia korrepetálás, francia szaknyelv, Budapest II. kerület

Dr. Csatári Piroska
Dr. Csatári Piroska
franciatanár, francia magántanár, francia tanítás, francia korrepetálás, Budapest V. kerület

Munkácsi Erika
Munkácsi Erika
franciatanár, francia magántanár, francia tanítás, francia korrepetálás, Budapest XIV. kerület

Molnár Zsófi
Molnár Zsófi
6 év szakmai tapasztalattal rendelkező, türelmes, empatikus, kedves, mosolygós, fiatal, ELTE francia szakon diplomázott tanárnő vagyok, aki keresi bármilyen korú, bármilyen szinten lévő Tanítványait. Óráim kommunikatívak, igyekszem rengeteg érdekes, onlin

Helényi Szilvia
Helényi Szilvia
franciatanár, francia magántanár, francia tanítás, francia korrepetálás, Budapest III. kerület, és belváros

Kecskésné Halász Anita
Kecskésné Halász Anita
Diplomával rendelkező francia nyelvtanár oktatást, fordítást, vizsgákra felkészítést és korrepetálást vállal Debrecenben.

Rauscher Éva
Rauscher Éva
Francia nyelv tanítását vállalom felsőfokú nyelvtudással minden korosztálynak, kezdőtől felsőfokig. Nyelvvizsgára, érettségire felkészítés, korrepetálás, szinten tartó társalgás az igényeknek megfelelően.

Stamfel Andrea
Stamfel Andrea
franciatanár, francia magántanár, francia tanítás, francia korrepetálás, Budapest XIII. kerület és megbeszélés szerint

Szabó Dóra
Szabó Dóra
francia magántanár, francia korrepetálás, Budapest XII. kerület és háznál

Széchey Noémi
Széchey Noémi
franciatanár, francia magántanár

Török Adrienn
Török Adrienn
BME nyelvvizsgáztatói képesítéssel, nyelvtanári és Franciaországban szerzett menedzsment diplomával vállalok eredményorientált általános és gazdasági nyelvoktatást. Az órák kommunikatívak, de nem feledkezünk meg a szilárd nyelvtani alapok lefektetéséről

Váczi Andrea
Váczi Andrea
franciatanár, francia magántanár, francia tanítás, francia korrepetálás, Budapest II. és III. kerület

Böröczffy-Farkas Boglárka
Böröczffy-Farkas Boglárka
franciatanár, francia magántanár, francia tanítás, francia magánóra, francia korrepetálás, felkészítés francia nyelvizsgára/érettségire - Budapest XIII. Jászai Mari tér / Skype

Kunné Tuza Gabriella
Kunné Tuza Gabriella
15 éve tanítok nyelveket. Öt nyelven beszélek (angol, német, francia, indonéz, maláj). Ezt a nagy nyelvtudást egyrészt annak köszönhetem, hogy bejártam a világot, másrészt annak, hogy imádok nyelveket tanulni és tanítani. Bővebben lásd lent, az "Amit váll

Francia szótárak

Hirdetés

Keresünk...

Munkatársakat

Mániád a francia ? Lehetne jobb is ez a honlap ? Lenne kedved szerkeszteni valamelyik rovatot, esetleg olyat, ami még nincs is ? Ne habozz, keress meg! Végzettség nem feltétel. Vigyázat, egyelőre nonprofit tevékenység! :-( Lásd még a Témák, amiket szeretnék feldolgozni, de... blogbejegyzést! Vagy ha szabadon szeretnél garázdálkodni, indíts blogot nálunk!

Pierre Waline blogja

Bíró Ádám blogja Párizsból

Actualité sportive vue de Budapest

Francia idegenlégió blog

Herblay406 - Párizstól északra

Baranyi Beatrix, Recto et verso

A címlapról ajánljuk

 • Default
 • Title
 • Date
 • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

Francia nyelv

www.francianyelv.hu - A francia nyelvről, kultúráról, világról

Orosz nyelv

www.orosznyelv.hu - Az orosz nyelvről, kultúráról, világról

Német nyelv

www.nemetnyelv.hu - A német nyelvtanulás, hírek

Kerületi Újság

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech