Bienvenu sur www.francianyelv.hu   Click to listen highlighted text! Bienvenu sur www.francianyelv.hu Powered By GSpeech
Bienvenu REALNAME   Click to listen highlighted text! Bienvenu REALNAME Powered By GSpeech

Elfogták Franciaország eddigi legnagyobb ékszerrablásának elkövetőit, akik fél évvel ezelőtt 80 millió euró - nagyjából 21 milliárd forint - értékben vittek el ékszereket egy párizsi üzletből. A francia rendőrség 25 gyanúsítottat őrizetbe vett és lefoglalta az elrabolt ékszerek egy részét.

Huszonöt gyanúsítottat fogott el a francia rendőrség, a gyanú szerint ők követték el az évszázad ékszerrablását tavaly decemberben Párizsban. Az álruhás rablók a Harry Winston tulajdonában lévő luxusékszerüzletből fényes nappal több mint 80 millió euró értékben zsákmányoltak ékszereket.

Az 1920-ban alapított ékszerbolthálózat elsősorban királyi családok és filmsztárok által kedvelt.

A rendőrök Párizsban találták meg a zsákmány egy részét, ahol értékes gyűrűkre, nyakláncokra, órákra, fegyverekre, valamint több mint egymillió euró értékű bankjegyre bukkantak. A gyanúsítottak 22 és 67 év közöttiek, két nő is van köztük. A nyomozók hónapokig figyelték őket, és akkor csaptak le rájuk, amikor megtudták, hogy egy összekötő érkezett Franciaországba, hogy túladjon a lopott ékszerek egy részén.

A rablást a bűnbanda négy tagja - ketten közülük nőnek öltözve - követte el a luxusboltokkal zsúfolt, Párizsi Aranyháromszögnek nevezett legelegánsabb párizsi negyedben. A tolvajok megfenyegették az alkalmazottakat, és magabiztosan rámolták ki az üzletet, az egész akció nem tartott tovább negyed óránál. Mivel a tettesek feltűnően jó helyismerettel rendelkeztek, a rendőrség arra gyanakodott, hogy az alkalmazottak között beépített emberek lehettek, írta a Spiegel című német lap. A francia belügyminiszter, Michele Alliot-Marie kedden gratulált a letartóztatásokhoz.

Az 1920-ban alapított Harry Winston ékszerbolthálózat az egész világon elterjedt, és elsősorban királyi családok és filmsztárok által kedvelt. A rendőrség szerint ugyanez a banda rabolhatta ki 2007-ben is a párizsi üzletet.

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

Kövess minket!

Francia szótárak

Hirdetés

Keresünk...

Munkatársakat

Mániád a francia ? Lehetne jobb is ez a honlap ? Lenne kedved szerkeszteni valamelyik rovatot, esetleg olyat, ami még nincs is ? Ne habozz, keress meg! Végzettség nem feltétel. Vigyázat, egyelőre nonprofit tevékenység! :-( Lásd még a Témák, amiket szeretnék feldolgozni, de... blogbejegyzést! Vagy ha szabadon szeretnél garázdálkodni, indíts blogot nálunk!

Pierre Waline blogja

Bíró Ádám blogja Párizsból

Actualité sportive vue de Budapest

Francia idegenlégió blog

Herblay406 - Párizstól északra

Baranyi Beatrix, Recto et verso

Állásajánlatok

A címoldalról ajánljuk

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Franciatanárok

  • 1
  • 2
  • 3
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech