Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech
Fotó: greeters.fr

A greeter egy olyan lokálpatrióta (saját lakóhelyét kedvelő) személy, aki megismerteti városát az odaérkező külföldi turistával. Szinte bárki lehet greeter, aki beszél egy idegen nyelven.

A Greeters mozgalom New-Yorkban született a '90-es évek elején. Olyan lelkes és szimpatikus emberek, akik jól ismerik a városukat, környéküket; rászánják idejüket, hogy ingyen, önkéntesen bemutassák azt, mint ahogy egy barát tenné. A gyakorlatban sokszor a helyi idegenforgalmi hivatalok segítenek kapcsolatot teremteni a greeters idegenvezetők és a turisták között, a látogatók igényeinek megfelelően.

Franciaországi ingyenes idegenvezetőket, greetereket itt találsz.

A greeter idegenvezető előnyei:

  • ingyenes, mivel a greeter egy önkéntes személy, aki örömmel osztja meg városa iránt érzett szeretetét, tapasztalatait,
  • egyszerű, közvetlen, barátságos hangulatú városnézés,
  • a turista élhet egyedi kéréseivel is: rugalmas programok, útvonalak,
  • az idegenvezetés különlegessége, egyedisége. Így a turista a megszokott útvonalakon kívül is megtapasztalhatja a város hangulatát, mindennapi lüktetését a helyi lakosokon keresztül.

Ne felejtsük el azonban, hogy az önkéntes greeter-ek nem hivatalos idegenvezetők! Nem ismerik az egész várost általánosan, nincsenek pontos globális háttérinformációik vagyis nem ugyanazt nyújtják, mint egy hivatalos idegenvezető. Azonban olyan oldalát, hangulatát mutathatják meg egy adott városnak, melyet egyik hagyományos idegenvezető se tud!

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

Októberben és novemberben a következő filmeket nézheted, jelképes...
Magyarország és Franciaország egyaránt sikeres és gazdaságilag erős...
A Louvre gyűjteményének mintegy 250 ezer darabja költözik ki...
A párizsi rendőr-főkapitányságon két nappal ezelőtt négy áldozatot...
Nemzeti gyásznap keretében vettek végső búcsút hétfőn Jacques Chirac...
A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó