Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

 

Két világhírű művésznő mesterkurzusával nyitja az évadot a Párizsi Magyar Intézet (PMI). Sass Sylvia operaénekesnő különleges, zenét és színházat ötvöző órái legutóbb Nizzában arattak sikert, de meghívást kapott Sao Paolóba és Rómába is.

Óráit Rév Lívia zongoraművésznő ‒ akit legutóbb a Chopin-év alkalmából a Művészetek Palotája színpadán láthatott a  magyar közönség ‒ hagyományos egyhetes mesterkurzusa követi szeptember 13-tól. A tanfolyamokra a világ minden tájáról érkeznek diákok.

Első ízben oktat a kulturális intézetben Sass Sylvia operaénekesnő szeptember 5. és 10. között. A kurzuson a színházi kifejezésforma is fontos szerepet kap, így a résztvevők nemcsak a hangtechnikájukat, de az eladóképességüket is csiszolhatják. A mesterkurzus előestéjén a világ legnagyobb színpadai ‒ a new york-i Metropolitan Opera és a moszkvai Bolsoj Színház ‒ után, most a PMI nagyteremében ad koncertet a Liszt Ferenc-díjas, érdemes művész énekesnő és francia kollégája Thierry Pillon énekes, rendező, színházi vezető.

Immár másfél évtizede tartja hagyományos mesterkurzusát a Párizsi Magyar Intézetben Rév Lívia. A csodagyerekként indult , már 9 évesen koncertet adó művésznő karrierje során számos díjat nyert.  A sorban az utolsó kitüntetését ‒ a francia Becsületrendet ‒ 2009 tavaszán a Párizsi Magyar Intézetben vette át. A ma 93 éves, 1947 óta Franciaországban élő fáradhatatlan zongoraművésznő akkor ígéretet tett: „amíg erővel bírom, dolgozni fogok és tanulni. Igyekszem majd minél több fiatalnak átadni a tudást és a zene szeretetét” - mondta. Egyhetes mesterkurzusát diákjainak koncertje zárja szeptember 20-án.

Kövess minket!

Francia szótárak

Hirdetés

Pierre Waline blogja

 

Bíró Ádám blogja Párizsból

 
 

Actualité sportive vue de Budapest

Francia idegenlégió blog

 

Baranyi Beatrix, Recto et verso

 

Állásajánlatok

A címoldalról ajánljuk

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Franciatanárok

  • 1
  • 2
A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó