Egy franciatanár számvetése

Sz. Tóth Gyula

Sz. Tóth Gyula irodalmár, franciatanár, aki honlapunk állandó szerzője is, mesél a franciatanításban eltöltött évtizedekről. A Magyar Nyelv és Kultúra Nemzetközi Társasága cikke teljes cikke itt olvasható.

Tanári noteszek Sz. Tóth Gyulától

Sz. Tóth Gyula

Sz. Tóth Gyula tanárember. Elnézést a fogalmazásért, de: abból a "fajtából", aki nem csak érti, de szereti is, amit tanít. 

"Mindenki menjen külföldre, és legyen ott magyar!"

Nem kellene egymást kizáró kategóriákként kezelni a külföldi munkavállalást, és a magyarországi kapcsolatok megtartását, mondta Navracsics Tibor több tucat fiatal előtt péntek este, az Emberi Erőforrások Minisztériuma „Rólad szól” programjának záróeseményén. 

Fejlessze start-up vállalkozását Franciaországban!

Szerezzen jegyet Párizsba és indítsa el start-up vállalkozását egyedi környezetben! A jelentkezések júniustól indulnak, az első nyerteseket 2016 januárjától várják Franciaországban.

Könyv: Patrick Modiano: Hogy el ne tévedj!

A 22. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra jelentette meg a Tarandus Kiadó a tavalyi irodalmi Nobel-díjas, Patrick Modiano, Hogy el ne tévedj! című könyvét. A bemutatón jártunk. Videó.

Le Capital au XXIe siècle - Magyarul is kiadják Piketty-t

Thomas Pikkety

Az utóbbi évtizedek legnagyobb visszhangját kiváltó könyve Piketty A tőke a 21. században (Le Capital au XXIe siècle) című műve - most magyarul is megjelent.

Franciatanárok a minőségi nyelvoktatásért

Fotó: francianyelv.hu

A 25. születésnapját ünneplő AHEF (Association Hongroise des Enseignants de Français - Magyarországi Franciatanárok Egyesülete) szervezésében több tucat pedagógus gyűlt össze a budapesti Francia Intézetben, hogy megossza egymással tapasztalatait.

A CIEF Műfordító műhelye – A műfordító és a szleng II.

A CIEF legutóbbi műfordító műhelyén, március harmadikán, Morgan Sportès: Mindent azonnal című regényéről beszélgettünk. Ez a műhely egy novemberi alkalom, A műfordító...

Látogatás a Francia Intézetben

A Francia Intézet évente egyszer vendégül látja a középiskolák egy francia csoportját. A Bornemisza Péter Gimnázium 9/A franciásai is egy ilyen programon vettek részt.

Az EP többsége elutasítja a civilizációk harcát

„A 17 párizsi áldozatnak azért kellett meghalnia, mert olyan dolgokat testesítettek meg, amelyek elviselhetetlenek a fanatikusok számára.”

ENSZ-megbízott: nincs "B terv" az ebola ellen

Az ebola ellen nincs "B terv", a vírust le kell győzni.

Károlyi György lesz az új franciaországi nagykövet

A Feol.hu értesülése szerint Károlyi György lesz Magyarország franciaországi nagykövete. A lapnak nyilatkozott a Károlyi-kastélyt felújító grófi család leszármazottja, aki elmondta, hogy örömmel mondott igent a felkérésre, de kinevezését még nem vette át.

Concerts de l’Orchestre du Festival de Budapest (BFZ)

image

  27, 29 et 30 novembre 2014 à 19h45 au Palais des Arts & 30 novembre à 15h30 au Palais des Arts Programme : Gabriel Fauré : Pelléas et Mélisande Hector Berlioz : La mort de Cléopâtre Maurice Ravel : Valses nobles et

Truffaut a Francia Intézetben

image

A l’occasion des 30 ans de la disparition du cinéaste phare de la Nouvelle Vague dont la force fut de proposer un cinéma d’auteur à la portée de tous, l’Institut Français de Budapest propose un cycle de 4 films, du premier au dernier de ses long

Séminaire Franciaoktatas

image

Dans le cadre de Franciaoktatas, programme accrédité par le Ministère des ressources humaines hongrois depuis 2009, l’Institut français de Budapest organise, en partenariat avec l’Association Hongroise des Enseignants de Français (AHEF) et le Centre Interuniversitaire d’Etudes Françaises, un séminaire intitulé « Enseigner le français à un jeune public via les TICE : conception, mutualisation, adaptation de ressources » les 28 et 29 novembre 2014 à l’Institut français de Budapest.

A címoldalról

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

Francia szótárak

Hirdetés

Keresünk...

Munkatársakat

Mániád a francia ? Lehetne jobb is ez a honlap ? Lenne kedved szerkeszteni valamelyik rovatot, esetleg olyat, ami még nincs is ? Ne habozz, keress meg! Végzettség nem feltétel. Vigyázat, egyelőre nonprofit tevékenység! :-( Lásd még a Témák, amiket szeretnék feldolgozni, de... blogbejegyzést! Vagy ha szabadon szeretnél garázdálkodni, indíts blogot nálunk!

Pierre Waline blogja

Bíró Ádám blogja Párizsból

Actualité sportive vue de Budapest

Francia idegenlégió blog

Herblay406 - Párizstól északra

Baranyi Beatrix, Recto et verso

Állásajánlatok

A címoldalról ajánljuk

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4