Bienvenu sur www.francianyelv.hu   Click to listen highlighted text! Bienvenu sur www.francianyelv.hu Powered By GSpeech
Bienvenu REALNAME   Click to listen highlighted text! Bienvenu REALNAME Powered By GSpeech

 

Május elsejétől a vállalatok, nyár végétől pedig magánszemélyek is pályázhatnak nyelvtanulásra fordítható uniós támogatásra.

Egy felmérés szerint a felnőttek egyötöde állítja magáról, hogy beszél valamilyen idegen nyelvet, és az emberek 15 %-a nyilatkozik úgy, hogy beszél angolul - míg Szlovákiában és Csehországban kétszer ennyien beszélnek angolul.

A felmérések azt mutatják: a magyaroknak nagy szükségük van arra, hogy nyelvet tanuljanak.

Az idegennyelv-ismeretünk katasztrofális. Húsz százaléka mondja azt a keresőképes lakosságnak, hogy ismer idegen nyelvet, míg az álláspiacon megjelenő hirdetések 60 százaléka vár el tárgyalóképes idegennyelv-ismeretet – hangsúlyozta Salusinszky András, a Nyelviskolák Szakmai Egyesülete elnöke. Ehhez a tanítási módszereken is változtatni kellene.

Nagy Dénes, az Educomm ügyvezető igazgatója szerint a nyelvtani alapozás volt a fő szempont a korábbi években, és ezért lehet, hogy szókincsük, a beszédkészségük nem fejlődött annyira.

A nyelvtanulás támogatására először a cégek pályázhatnak, már májustól. A magánszemélyek pedig nyár végétől. Várhatóan 100 ezren kaphatnak támogatást fejenként 90 órás nyelvi képzésre.

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

Kövess minket!

Francia szótárak

Hirdetés

Keresünk...

Munkatársakat

Mániád a francia ? Lehetne jobb is ez a honlap ? Lenne kedved szerkeszteni valamelyik rovatot, esetleg olyat, ami még nincs is ? Ne habozz, keress meg! Végzettség nem feltétel. Vigyázat, egyelőre nonprofit tevékenység! :-( Lásd még a Témák, amiket szeretnék feldolgozni, de... blogbejegyzést! Vagy ha szabadon szeretnél garázdálkodni, indíts blogot nálunk!

Pierre Waline blogja

Bíró Ádám blogja Párizsból

Actualité sportive vue de Budapest

Francia idegenlégió blog

Herblay406 - Párizstól északra

Baranyi Beatrix, Recto et verso

Állásajánlatok

A címoldalról ajánljuk

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Franciatanárok

  • 1
  • 2
  • 3
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech