Bienvenu sur notre site.   Click to listen highlighted text! Bienvenu sur notre site. Powered By

Francia nyelv a FacebookonFrancia nyelv a TwitterenFrancia nyelv a Youtube-onFrancia nyelv Google+Francia nyelv RSS

Állásajánlatok

Blogjainkból

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Ha nyár, nyelvtanulás!

 

A nyár a fesztiválokon és a bulikon kívül sokaknak a tanulásról is szól. Számos középiskolás és egyetemista fordítja a szünidő egy részét tanulásra, legtöbben közülük nyelvtanulásba fognak a nyelvvizsga égető szüksége végett, melyet egy felmérés szerint igen jól tesznek.

Az Educatio Nonprofit Kft. felmérése szerint a nyelvtudásért járó pluszpontok ellenére 2010-ben az egyetemekre, főiskolákra felvételizők 53 százaléka nem rendelkezett nyelvvizsgával. Még inkább elgondolkodtató az az adat, mely szerint a tavalyi évben a végzős hallgatók 30 százaléka nyelvvizsga hiányában nem kapott diplomát, hiába tette le a záróvizsgát. Az elmúlt évben több tízezer, tanulmányait egyébként sikeresen befejező főiskolás és egyetemista a hiányzó nyelvvizsga miatt csak középfokú végzettséget elváró munkakörben tudott elhelyezkedni.

Salusinszky András, a Nyelviskolák Szakmai Egyesületének (NYESZE) elnöke szerint a nyári tanfolyamok valóban a középiskolások és egyetemisták körében a legnépszerűbbek. Akik a tanév folyamán lemaradtak a tananyagban, most pótolhatják, de a szorgalmasabbaknak számára is érdemes beiratkozniuk, mivel a folyamatos gyakorlás segít a már megszerzett nyelvtudás szinten tartásában, illetve fejlesztésében.

A listavezető változatlanul az angol, melyet a német követ, a harmadik hely pedig az olaszé

Ami az egyes nyelvek népszerűségét illeti, a listavezető változatlanul az angol, melyet a német követ, a harmadik hely pedig az olaszé, amely iránt a külföldi utazások miatt nyáron még inkább megnő az érdeklődés.

A legtöbb nyelviskola kínál kifejezetten nyári, jellemzően intenzív tanfolyamokat. A kínálat meglehetősen széles, aminek azonban megvannak a buktatói is. Éppen emiatt, a nyelvtanulás iránt érdeklődőknek feltétlenül érdemes alaposan tájékozódniuk, mielőtt nyelviskolát választanának. A rossz választás nem kevés pénz, és rengeteg idő elvesztegetését jelentheti. Az egyik szempont, amelyre mindenképpen javasolt odafigyelni az, hogy az hogy az iskola pontos tájékoztatást adjon arra vonatkozóan, hogy egy adott tanfolyam, illetve óraszám alatt milyen szintre lehet eljutni. Fontos az is, hogy a tanfolyamot szintfelmérés előzze meg, amelynek célja, hogy a lehető leghatékonyabb tanulás érdekében csak azonos szinten levő tanulók kerüljenek egy csoportba.

A NYESZE Európai-nyelvi díjas, igen szigorú minősítési rendszere által támasztott követelményeknek megfelelő Minősített nyelviskolákban általában 5-8 fős kiscsoportokban folyik az oktatás, miközben a középiskolákban a nyelvi csoportok átlagos létszáma 15-18 fő, mondja Salusinszky. A nyelviskolai kiscsoportban jóval gyorsabb tempóban és hatékonyabban fejleszthető a nyelvtudás, így látványosabb haladást lehet elérni, ugyanis egy 2-3 hetes intenzív tanfolyam keretében akár több hónap tananyagát is átveszik a hallgatók.

A megnövekedett érdeklődés miatt vannak olyan nyelvvizsga központok, amelyek nyáron is szerveznek nyelvvizsgákat, hiszen a tanév közbeni kötelességektől mentesen gyorsabban megy a felkészülés a nyelvvizsgára is.

A Nyelviskolák Szakmai Egyesületének szakemberei - www.nyelviskola.hu - a nyár folyamán is ingyenes tanácsadással segítik a nyelvtanulás iránt érdeklődőket.

A nyelvtanulás rovatból

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10

Kapcsolódó cikkek

Szövegfelolvasó

A címoldalról

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

Kövess minket!

Franciatanár

Halmos Zsuzsanna
Halmos Zsuzsanna
franciatanár, francia magántanár, francia tanítás, francia korrepetálás, Budapest III. és VII. kerület, valamint háznál

Metzger Adrienn
Metzger Adrienn
Metzger Adrienn vagyok, idén januárban diplomáztam az ELTE francia és magyar mint idegen nyelv tanári mesterszakán.

Kiss Laura
Kiss Laura
Általános- és középiskolások korrepetálása, napi felkészítése francia nyelvből.

Sárkány Enikő
Sárkány Enikő
Angol, francia, orosz nyelvből tanítás általános és szakmai – gazdasági, kereskedelmi, külkereskedelmi, idegenforgalmi – nyelvből kezdőtől a felsőfokig, nagy tapasztalattal rendelkező külkereskedőtől minden korosztály számára.

Pamela Gerard
Pamela Gerard
anyanyelvi franciatanár, francia magántanár, francia tanítás, francia korrepetálás, francia szaknyelv, Budapest II. kerület

Dr. Csatári Piroska
Dr. Csatári Piroska
franciatanár, francia magántanár, francia tanítás, francia korrepetálás, Budapest V. kerület

Munkácsi Erika
Munkácsi Erika
franciatanár, francia magántanár, francia tanítás, francia korrepetálás, Budapest XIV. kerület

Molnár Zsófi
Molnár Zsófi
6 év szakmai tapasztalattal rendelkező, türelmes, empatikus, kedves, mosolygós, fiatal, ELTE francia szakon diplomázott tanárnő vagyok, aki keresi bármilyen korú, bármilyen szinten lévő Tanítványait. Óráim kommunikatívak, igyekszem rengeteg érdekes, onlin

Helényi Szilvia
Helényi Szilvia
franciatanár, francia magántanár, francia tanítás, francia korrepetálás, Budapest III. kerület, és belváros

Kecskésné Halász Anita
Kecskésné Halász Anita
Diplomával rendelkező francia nyelvtanár oktatást, fordítást, vizsgákra felkészítést és korrepetálást vállal Debrecenben.

Rauscher Éva
Rauscher Éva
Francia nyelv tanítását vállalom felsőfokú nyelvtudással minden korosztálynak, kezdőtől felsőfokig. Nyelvvizsgára, érettségire felkészítés, korrepetálás, szinten tartó társalgás az igényeknek megfelelően.

Stamfel Andrea
Stamfel Andrea
franciatanár, francia magántanár, francia tanítás, francia korrepetálás, Budapest XIII. kerület és megbeszélés szerint

Szabó Dóra
Szabó Dóra
francia magántanár, francia korrepetálás, Budapest XII. kerület és háznál

Széchey Noémi
Széchey Noémi
franciatanár, francia magántanár

Török Adrienn
Török Adrienn
BME nyelvvizsgáztatói képesítéssel, nyelvtanári és Franciaországban szerzett menedzsment diplomával vállalok eredményorientált általános és gazdasági nyelvoktatást. Az órák kommunikatívak, de nem feledkezünk meg a szilárd nyelvtani alapok lefektetéséről

Váczi Andrea
Váczi Andrea
franciatanár, francia magántanár, francia tanítás, francia korrepetálás, Budapest II. és III. kerület

Böröczffy-Farkas Boglárka
Böröczffy-Farkas Boglárka
franciatanár, francia magántanár, francia tanítás, francia magánóra, francia korrepetálás, felkészítés francia nyelvizsgára/érettségire - Budapest XIII. Jászai Mari tér / Skype

Kunné Tuza Gabriella
Kunné Tuza Gabriella
15 éve tanítok nyelveket. Öt nyelven beszélek (angol, német, francia, indonéz, maláj). Ezt a nagy nyelvtudást egyrészt annak köszönhetem, hogy bejártam a világot, másrészt annak, hogy imádok nyelveket tanulni és tanítani. Bővebben lásd lent, az "Amit váll

Francia szótárak

Hirdetés

Keresünk...

Munkatársakat

Mániád a francia ? Lehetne jobb is ez a honlap ? Lenne kedved szerkeszteni valamelyik rovatot, esetleg olyat, ami még nincs is ? Ne habozz, keress meg! Végzettség nem feltétel. Vigyázat, egyelőre nonprofit tevékenység! :-( Lásd még a Témák, amiket szeretnék feldolgozni, de... blogbejegyzést! Vagy ha szabadon szeretnél garázdálkodni, indíts blogot nálunk!

Pierre Waline blogja

Bíró Ádám blogja Párizsból

Actualité sportive vue de Budapest

Francia idegenlégió blog

Herblay406 - Párizstól északra

Baranyi Beatrix, Recto et verso

A címlapról ajánljuk

 • Default
 • Title
 • Date
 • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

Francia nyelv

www.francianyelv.hu - A francia nyelvről, kultúráról, világról

Orosz nyelv

www.orosznyelv.hu - Az orosz nyelvről, kultúráról, világról

Német nyelv

www.nemetnyelv.hu - A német nyelvtanulás, hírek

Kerületi Újság

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech