Bienvenu sur www.francianyelv.hu   Click to listen highlighted text! Bienvenu sur www.francianyelv.hu Powered By GSpeech

Hiába csökkentették áraikat a nyelviskolák, így sincs elég tanulójuk: úgy tűnik, a magyarok a nyelvtudáson is spórolnak.

Idén év elején a cégek feleannyi tanfolyamot rendeltek meg, mint tavaly ilyenkor, és magánúton is harmadával kevesebb a jelentkező a képzésekre. Pedig a mi eredményünk az egyik legrosszabb az unióban: a felnőttek háromnegyede még mindig nem beszél semmilyen idegen nyelvet.

Kár a visszaesésért, mert az elmúlt években lassú javulás kezdődött az életkorral fordított arányban: a 18–20 évesek közül nyelvvizsgáztak a legtöbben, őket követték a 20–25 évesek, majd a negyvenesek. Jelentősen több nő próbálkozik a megmérettetéssel, mint férfi, ám utóbbiak kicsivel sikeresebben.

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

Kövess minket!

Francia szótárak

Hirdetés

Keresünk...

Munkatársakat

Mániád a francia ? Lehetne jobb is ez a honlap ? Lenne kedved szerkeszteni valamelyik rovatot, esetleg olyat, ami még nincs is ? Ne habozz, keress meg! Végzettség nem feltétel. Vigyázat, egyelőre nonprofit tevékenység! :-( Lásd még a Témák, amiket szeretnék feldolgozni, de... blogbejegyzést! Vagy ha szabadon szeretnél garázdálkodni, indíts blogot nálunk!

Pierre Waline blogja

Bíró Ádám blogja Párizsból

 

Actualité sportive vue de Budapest

Francia idegenlégió blog

Herblay406 - Párizstól északra

 

Baranyi Beatrix, Recto et verso

 

 

Állásajánlatok

A címoldalról ajánljuk

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Franciatanárok

  • 1
  • 2
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech