Csőben sült és rakott finomságok - A francia konyha remekei

Csőben sült és rakott finomságok - A francia konyha remekeiKülönféle rakott fogások készítésével nagyszerűen fel lehet használni a maradék zöldségeket és húsokat főtt vagy sült marhahúst, disznóhúst, szárnyasokat). Elegendő apróra vagdalni a húst, jól megfűszerezni, beborítani valamilyen zöldséggel, meghinteni reszelt sajttal, sütőbe dugni, és már kész is az ínycsiklandó rakott fogás.

Bővebben...

Cuisine hongroise - Magyar konyha (franciául)

Cuisine hongroise

Nous autres, Hongrois, aimons bien manger. En général, nos assiettes sont bien pleines, encore que nous ayons parfois des remords et que nous nous mettions de temps en temps au régime. Mais qui peut résister à nos plats épicés, variés, ayant un caractère familial ? Très peu, paraît-il : męme si notre pays est assez petit, la cuisine hongroise est notée parmi les meilleures du monde. Et cela, malgré le fait que l'on ne connaisse, d'habitude, que nos plats épicés, au paprika, surtout les goulaches !

Bővebben...

A francia konyha

A francia konyhaAnouchka, Madame Douazan, Simone nagynéni... Tévedés ne essék, ők nem Joanne Harris valamelyik regényének szereplői, hanem a francia konyha ínyencségeinek megihletői. Mint Framboise, az Ötnegyed narancs hősnője, Joanne Harris - francia gyökereivel együtt - is megőrizte a nemzedékről nemzedékre öröklődő családi recepteket, és szerencsére közkinccsé tette őket A francia konyha című szakácskönyvben.

A raguk, sültek, saláták, torták és desszertek ellenállhatatlanul csábító gyűjteményéből semmi sem maradt ki, még a nagymama hagyományos kalácsa, vagy az olyan klasszikus francia finomságok sem, mint a marinált kagyló vagy a párolt hátszín. Az író, aki szeret főzni, és az egykori főszakács, aki szeret írni róla, együtt "főzte ki" ezt a különleges receptes könyvet. A francia konyha igazi családi hagyaték.

Bővebben...

A francia piac - Újabb receptek a francia konyhából

A francia piacA francia konyha sikerét követően a két szerző ismét közösen dolgozott, de ez alkalommal egy más jellegű szakácskönyvet készítettek, hiszen a Gascogne környékén található piacokból merítettek ihletet. Hatalmas, alaktalan, egészségtől kicsattanó paradicsomok, napérlelte sárgadinnyék, házi készítésű libamáj, szárított, fűszerekbe görgetett kecskesajtok, méz, datolyaszilvák és a floc (a frissen facsart szőlőlé valamint az érett Armagnac egyedülálló ötvözete), együtt alkotják a finoman egyszerű receptgyűjteményt, amely visszaidézi a nyár érzését és ízeit. Olyan tradicionális ételek, mint például a cassoulet, a boeuf bourgignon vagy a crème caramel, csakúgy, mint a régi kedvencek újabb változatai a chillis kacsa narancsos salátával és vadgombás tortácskákkal garantálják a francia piac sikerét.

Bővebben...

Cikkfeltöltés / Publication d'un article

Képfeltölés / Uploader des images

Be-/ kijelentkezés

Blogíráshoz, videóajánláshoz jelentkezz be!

Francia szótárak

Hirdetés

Keresünk...

Munkatársakat

Mániád a francia ? Lehetne jobb is ez a honlap ? Lenne kedved szerkeszteni valamelyik rovatot, esetleg olyat, ami még nincs is ? Ne habozz, keress meg! Végzettség nem feltétel. Vigyázat, egyelőre nonprofit tevékenység! :-( Lásd még a Témák, amiket szeretnék feldolgozni, de... blogbejegyzést! Vagy ha szabadon szeretnél garázdálkodni, indíts blogot nálunk!

Pierre Waline blogja

Bíró Ádám blogja Párizsból

Actualité sportive vue de Budapest

Francia idegenlégió blog

Herblay406 - Párizstól északra

Baranyi Beatrix, Recto et verso

A címoldalról ajánljuk

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4