Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Cette date est une fête chrétienne qui célèbre l’arrivée des Rois mages auprès de l’enfant Jésus.

Etienne de Silhouette munkásságának részleteivel alighanem kevesen vannak tisztában, ám a nevét mindenki ismeri; pedig eleinte az egész csak belterjes francia szellemeskedésnek indult.

Franciaországban a karikatúra mint a gondolatok – és gyakran a kritika – kifejezésének egyik eszköze, hosszú múltra tekint vissza. 

La politesse est un ensemble de petites règles à respecter qui forment un tout et qui voient le jour grâce au comportement d’une personne qui les applique au quotidien. – Az udvariasság olyan betartandó apró szabályok összessége, amelyek egyetlen egészet alkotnak és olyan személy viselkedéséből fakadnak, aki naponta alkalmazza azokat.

Ez a szatirikus hetilap a leleplezéseiről híres, és általában az elit gazdasági manipulációit, svindlijeit hozza nyilvánosságra. Az 1915-ben alapított újság hitelét erősíti, hogy valóban független.

Grandes Écoles en France – Felsőoktatási intézmények Franciaországban

De nos jours, de nombreuses personnes considèrent les règles d’éducation et de politesse comme quelque chose faisant partie d’un système ancien et obsolète. – Manapság sokan az oktatás és az udvariasság szabályait egy régi és elavult rendszer részének tekintik.

A párizsi katakombák hihetetlen története.

A sziget, ami néha Franciaországhoz, néha Spanyolországhoz tartozik

József Attila 1927 nyarán két hónapot töltött Cagnes-sur-mer-ben. Ezt a nyaralást párizsi tartózkodása folytatásában franciaországi útja befejező állomásaként kell felfogni. A 21 éves fiatal írót költői hivatása és érvényesülési vágya hívta a Szajna-parti fővárosba. 

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó