Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech


Alain Delon és Dalida: „Paroles, paroles”

Szinte egyidejűleg, 1954-ben költözött be a párizsi Jean Mermoz utcába a két jövőbeli megasztár: a legendás Dalida (akkoriban, útlevele szerint Iolanda Cristina Gigliotti, egy színészi karrierről álmodozó lány), és a filmes karrierjét éppen csak megkezdő Alain Delon. Találkoztak és barátokká váltak.

Annak ellenére, hogy a két művész útjai eltérőek voltak, a volt szomszédok továbbra is barátok maradtak és rendszeresen tartották a kapcsolatot egymással. 1974-ben Alain Delon meghívta Dalidát, hogy rögzítsék a népszerű olasz dal „Parole, parole” francia változatát, amelyet addigra már Mina és Adriano Celentano is megénekelt, és amely a színésznek nagyon tetszett.

Paroles, paroles : https://www.youtube.com/watch?time_continue=204&v=LYAvhujK4nA&feature=emb_logo

Ennek eredményeként a francia változat a maga hihetetlen sikerességével teljesen elhomályosította az olasz változatot, még Olaszországban is, és világhírűvé vált.

Később, 1996-ban, Alain Delon egy más felállású duettben énekelte el a slágert Lara Fabiannel. Dalida, ugyanis, addigra már majdnem tíz éve halott volt.

Forrás: bidista

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó