Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

A Fiatalok Lendületben program több országba is közvetít önkénteseket, akár egy évre is - hangzott el a Kossuth Rádióban. Az uniós finanszírozású program keretein belül az önkéntes munkáért étel, szállás és zsebpénz is jár.

Például az egyetem után, de még az első munkahely előtt, vagy a felsőoktatási tanulmányok megkezdését megelőzően bárki nekiindulhat külföldi munkatapasztalatra szert tenni, akár komolyabb nyelvtudás nélkül is. A jelentkezéshez nem kell diploma és szaktudás sem, mindenki pályázhat, aki más kultúrkörnyezetben is kipróbálná magát.

Az érettségit követően nyelvtanulásnak, egyetem után pedig első munkatapasztalatnak, vagy éppen kalandnak tekinthető program résztvevőinek az útiköltségét is állják. Az önkéntesek az Európai Unióhoz való csatlakozásra váró országokba és a tengerentúlra is utazhatnak.

A program egyik különlegessége, hogy az önkéntes soha nincs egyedül, hanem több uniós fiatallal is együtt dolgozik.

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó