Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech


Bár a statisztikák szerint a magyarok idegennyelv-tudása európai szinten a béka feneke alatt van és csak lassan javul, az otthonokban azért egyre nagyobb teret nyer az angolul, németül, franciául beszélés.

Azok, akik ebből a korosztályból már gyermeket nevelnek, sokan szeretnék / szeretnénk, hogy a gyermekeink "szériatartozéka" legyen legalább egy, de inkább két világnyelv ismerete. Abban a kérdésben, hogy a gyereknél mikor kezdjük a nyelvoktatást, jócskán eltérnek a nézetek. Valaki azt vallja, hogy nem lehet elég korán elkezdeni, van, aki azt mondja: a gyerek élje ki a gyerekkorát és ne stresszeljük az anyanyelvén kívül még egy nyelvvel, majd az iskolában megtanulja.

A kérdést nem lehet minden szituációra érvényes kinyilatkoztatásokkal eldönteni, főleg, hogy ez egy sokismeretlenes egyenlet: függ attól, hogy magyar, vagy külföldi környezetről beszélünk, mindkét szülő beszéli-e az idegennyelvet, illetve, hogy egy, kettő, három- vagy többgyermekes családról van szó.

Szeretnénk összeállítani egy "Gyakori kérdések" cikket, amiben ti is kérdezhettek, az érintett szülők pedig saját tapasztalataik alapján elmondják véleményüket.

Akkor tehát vágjunk bele, jöhetnek a kérdések hozzászólásban, a Facebook oldalunkon vagy emailben: info [kukac] francianyelv [pont] hu.

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó