Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Yakub Ibrahim fellázad a többnejűség ellen. A Comore-szigeteken született egy poligám családban, megőrizte annak a háborúnak a  fájdalmas emlékekeit, amelynek édesanyja és apjának többi felesége volt kiszolgáltatva.

Amióta Franciaországban él, megfigyelte az ezen szokás által okozott pusztításokat. Hogy illusztrálja a dráma jellegét, elmeséli egy a környékükön élő család félelmetes, de igaz történetét. Egy drámai történet, ami elvezette Gomát, a Courneuve-i lakost, hogy négy alkalommal házasodjon, Hamida,
Sara, Moina és Salima legnagyobb szerencsétlenségére.{nomultithumb}

A kép illusztráció

Ibrahim Yakub leleplezi a nők elleni erőszakot, a bűnrészes családok által előírt kényszereket, a pártfogást, amivel a többnejűek találkoznak és a gyermekek szenvedését... Sokkoló hatású történet.

Ibrahim Yakoub est un homme qui s'insurge contre la polygamie. Né aux Comores dans une famille polygame, il en a gardé le souvenir cuisant de la guerre à laquelle se livraient sa mère et les autres épouses de son père.

Depuis qu'il vit en France, il a observé les ravages causés par cette coutume. Pour en illustrer le caractère dramatique, il raconte l'histoire terrifiante, mais réelle, d'une famille de son quartier. Une histoire dramatique qui a conduit Goma, habitant de La Courneuve, à se marier quatre fois pour le plus grand malheur de Hamida, Sara, Moina et Salima.

Ibrahim Yakoub dévoile la violence faite aux femmes, les contraintes imposées par les familles complices, le soutien que rencontent les polygames, les souffrances des enfants... Cette histoire nous choque.

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó