Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Azoknak, akik szeretik a gospel - spirituális - zenét, bizonyára élményt fog jelenteni Maggie Blanchard CD-je, amely 2004 végén jelent meg Kanadában. Az énekesnő honlapja és a TopChrétien keresztény internetes portál segítségével rövid bepillantást nyerhetünk a frankofón kultúra egyik képviselőjének történetébe és zenéjébe.

Maggie Haitin, Port-au-Prince-ben született keresztény családban. 14 éves korában vette az irányt a zene világa felé, úgy érezte szabadságra van szüksége...

Már 16 éves korában megjelent első kislemeze a kanadai Montreálban, amit négy évvel később követett a következő lemez. Több évig énekelt Montrealban, aztán New Yorkban és Franciaországban - a showbiznisz világában ismert művészek társaságában.

1989-ben aztán Isten személyesen megszólította és életét átadta Jézus Krisztusnak. Azóta odaszánta életét, hangját és képességeit az evangélium ügyének. Szilárdan hisz abban, hogy a zene egy rendkívüli eszköz Isten beszédének terjesztésére és a szívek megvigasztalására.

1999 novemberében Québecben adta ki első szólólemezét, a "Libéré"-t a CIME Productions kiadóval. A lemez megjelenése után kevesebb mint egy hónap alatt a francia nyelvű keresztény slágerlistán (Sephora) az első helyre került és azóta is három legkeresettebb album egyike.

Koncertjein ezrek hallgatják Québecben, az Antillákon, Franciaországban, Svájcban az USA-ban és Tahitin.

Maggie zenei tevékenysége nagyon népszerű, mivel üzenete 'ütős' és hangja nagyszerű. A sikerek ellenére megmarad szerénynek és hűségesnek Istenhez, és nincs más vágya, mint hogy szolgálja a hangjával, amit Tőle kapott.

Ízelítő Maggie Blanchard zenéjéből:

Album: Libéré

Ma vie et ma Joie
Éternel ma force
Libéré
Medley
Il agira
Jésus, tu es tout pour moi
Quand je regarde ta sainteté
Tu es vaincu
Personne ne peut t'aimer
Au milieu des combats

Album: Pour tout ce que tu es (csak címek)

A "Pour tout ce que Tu es" borítója Pour tout ce que tu es
Je te suivrai
Dieu connaît le chemin
Qui est comme toi
Gloire à son nom
Oui je crois
Rien n'est comparable
Lève les yeux
Jamais je n'oublierai
A l'ombre de te ailes
En toi
Guéris ton peuple

(Forrás: maggieblanchard.com, topchrétien.com)

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó