Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Une ville incroyablement riche en histoire, c'est Orange. – Orange, egy történelemben hihetetlenül gazdag város.   

Dans la vallée du Rhône, Orange s'impose comme la porte de la Provence. La cité a connu sa période la plus faste dans l'Antiquité, avec la domination romaine. Il en reste aujourd'hui de nombreux vestiges comme le théâtre romain, le mieux conservé d'Europe, et un arc de triomphe romain, qui, selon l'Unesco, est "un des plus beaux et des plus intéressants arcs de triomphe provinciaux d'époque augustéenne qui nous soit parvenu, avec des bas-reliefs qui retracent l'établissement de la Pax Romana. Ces diverses caractéristiques lui valent son inscription en 1981 sur la liste des monuments figurant au patrimoine mondial.

A Rhone-völgyében, Provance kapujaként tárul elénk Orange. Ez egy ókori pompájáról, rómaikori uralomtól híres város. Jelenleg ezeknek számos maradványa található itt, mint a római színház, amely egyike az Európában legjobb állapotban fennmaradt rómaikori színházaknak; a római diadalív, amely az UNESCO szerint egyike a legszebb és legérdekesebb Augustus korabeli diadalíveknek, amelyek ránk maradtak; valamint  az alacsonyívű Pax Romana építmények. Ezekkel a különböző sajátosságokkal érdemelte ki 1981-ben, hogy a Világörökség részévé váljon.

Egy videó a városról:

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó