Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Hírek

Molière műveit minden bizonnyal maga Molière írta.Titkosszolgálati módszerrel vizsgálták Molière műveit.

Edith Piaf „reinkarnációja” nemrégiben a párizsi Eiffel-torony 150. születésnapján énekelt, márciusban pedig a Papp László Sportarénában kápráztatja el a közönséget különleges előadásával.

2020-ban is folytatódik a Szegedi Szabadtéri Játékok nagysikerű Moliére-sorozata: a közönség a francia szerző népszerű vígjátékát, az Úrhatnám polgárt (Le Bourgeois Gentilhomme) láthatja majd a megújult újszegedi színpadon, Herczeg T. Tamás rendezésében.

A Párizs vízi közlekedésének fejlesztéséért felelős Seine Alliance azt tűzte ki céljául, hogy 2024-ig 100 százalékban elektromos járművekre cseréli a Szajnán üzemeltetett kirándulóhajókat. 

Franciaország kulturális minisztere, Franck Riester a francia állam Művészeti és Irodalmi Rend lovagi fokozatát ítélte meg az Armel Opera Festival igazgatójának, Havas Ágnesnek.

A 2024-es olimpia után a falut egy 3 ezer lakásos lakónegyeddé kívánja átalakítani a kormány.

Francia borok érkeztek a Nemzetközi Űrállomásra. Természetesen kutatási célokra.

Jean-Paul Dubois regénye kapta idén a legrangosabb francia irodalmi elismerést.

Mivel felújítás miatt a párizsi Grand Palais három évre bezár, helyettesítésére az Eiffel-torony mellett emelnek új ideiglenes múzeumot – adta hírül a The Art Newspaper művészeti folyóirat honlapja.

A városi közlekedésben gyakran kaotikus helyzeteket teremtő elektromos rollerek és minden egyéb elektromos meghajtású egyéni járművek használatát a KRESZ-ben szabályozta Franciaország. Egyebek mellett tilos lesz rollerekkel a járdán közlekedni és parkolni is.

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó