Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Hírek

Algériai ismerőseink már hetekkel ezelőtt jelezték, hogy a kormány a gyorsan terjedő neoprotestáns keresztény gyülekezetekkel szemben intézménybezárásokkal reagál.

 

Louis-Philippe Dalembert kapta szerdán a Brive város által alapított francia nyelv irodalmi díjat, amelyet olyan személyek elismerésére hoztak létre, akik munkájukkal jelentősen hozzájárulnak a francia nyelv minőségének és szépségének szemléltetéséhez.–
Louis-Philippe Dalembert a reçu mercredi le prix de la langue française, un prix littéraire créé par la ville de Brive pour récompenser une personnalité dont "l'oeuvre a contribué de façon importante à illustrer la qualité et la beauté de la langue française".

Októberben és novemberben a következő filmeket nézheted, jelképes áron.

Magyarország és Franciaország egyaránt sikeres és gazdaságilag erős Európát szeretne - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Párizsban, ahol Emmanuel Macron francia elnök munkaebéden látja vendégül.

A párizsi rendőr-főkapitányságon két nappal ezelőtt négy áldozatot követelő késes ámokfutó az iszlám radikális nézeteit vallhatta és a szalafista iszlamista mozgalomhoz tartozó emberekkel állt kapcsolatban.

Nemzeti gyásznap keretében vettek végső búcsút hétfőn Jacques Chirac néhai francia államfőtől, akit mintegy nyolcvan külföldi politikus részvételével Párizsban a Saint-Sulpice-templomban celebrált gyászmise után szűk családi körben helyeztek végső nyugalomra a Montparnasse-temetőben.

2020 tavaszán avatnák fel, akár napi egy tonna zöldséget és gyümölcsöt is betakaríthatnak majd róla.

Kövek estek le a Notre-Dame boltozatos mennyezetéről a múlt havi hőhullámok után – tájékoztatott a francia kulturális minisztérium.

Tavaly 7 évnyi átlagbér kellett egy új, 70 négyzetméteres lakás megvásárlásához Magyarországon.

A tavalyinál jóval kevesebb szőlőtermésre számítanak az idén Franciaországban. Míg egyes borvidékeken, így Jurában a fagy, másutt pedig, például Languedocban az erős napsütés károsította a szőlőfürtöket a tenyészidőszakban.

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

Louis-Philippe Dalembert kapta szerdán a Brive város által alapított...
Októberben és novemberben a következő filmeket nézheted, jelképes...
Magyarország és Franciaország egyaránt sikeres és gazdaságilag erős...
A Louvre gyűjteményének mintegy 250 ezer darabja költözik ki...
A párizsi rendőr-főkapitányságon két nappal ezelőtt négy áldozatot...
A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó