Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Franciaországban a Burger King valami egészen szokatlan dologgal lepi meg a náluk rendeléseket leadó fogyasztókat.

A 2020-as járvány okozta válság miatt Franciaországban a gazdák szörnyű helyzetbe kerültek, ezért a francia Burger King úgy döntött, hogy felvásárol 200 tonna burgonyát a helyi gazdaságoktól, hogy ezzel is támogassák őket.

Minden autós Burger Kingben rendelt menühöz ezért egy kiló, jó minőségű burgonyát adnak ajándékba.

Az akciót kíséri sajtómegjelenés is, a The Journal Du Dimanche francia lapban találkozhatnak az olvasók a reklámmal, illetve a francia Burger King saját social media felületein is pörgetik az akciót.

A Burger Kingnek nem ez az első olyan akciója, melyben szolidaritást vállal a nehéz helyzetbe került élelmiszeripari szereplőkkel, volt példa arra is, hogy arra buzdították a saját vevőiket, hogy menjenek és egyenek egy Big Mac-et a konkurens McDonald's éttermeiben.


Burger King offre un kilo de pommes de terre à ses clients pour soutenir les producteurs

L'enseigne de restauration rapide lance cette opération mardi. L'objectif : soutenir les producteurs, qui pâtissent de la fermeture des restaurants.

La chaîne de restauration rapide Burger King lance une nouvelle opération de communication. À partir de mardi 2 février, les clients du drive repartiront avec un filet d'un kilo de pommes de terre. L'objectif affiché de cette campagne : soutenir les producteurs de pomme de terre affectés par la fermeture des restaurants, un débouché non négligeable pour la filière.

Dans un communiqué, le groupe indique avoir acheté 200 tonnes de pommes de terre supplémentaires à des agriculteurs pour aider les «producteurs de pommes de terre qui se retrouvent avec des tonnes de patates sur les bras». La chaîne de restauration rapide incite plus largement les consommateurs à continuer à acheter des pommes de terre : «Vous aussi, prenez une bonne résolution : continuez à acheter des patates en 2021. Dites oui aux tartiflettes, aux raclettes, aux hachis parmentiers et aux frites maison. Et purée, faites qu'elle soit bonne, cette nouvelle année», lance l'enseigne avec une pointe d'humour.


Forrás: kreativ / lefigaro

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó