Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Február végéig biztosan érvényben marad, hogy a francia síterepeken tilos a síliftek üzemeltetése.

Ez a lehető legrosszabbkor következett be, hiszen a francia síterepeken a szezon legfontosabb időszaka kezdődne a februári síszünetek elindulásával. Ebben az időszakban a bevétel kb. a szezon forgalmának 40-45%-át is jelentheti egyes francia régiókban, a szigorítás következtében azonban a szálláshelyek továbbra is nyitva maradhatnak az üdülőhelyeken, de a sílifteket nem indíthatják be. A sítúrázás, a sífutás, hótalpas túrázás és a többi szabadidős sport engedélyezett.

A francia síterepek többsége tavaly márciusban zárt be. Akik túlélték a gyenge hóviszonyokat március elején, azokat a covid rendelet állította le a hónap közepén. Az idei szezonban sokkal jobbak a hóviszonyok, mint tavaly.

Les remontées mécaniques resteront fermées au mois de février

Aucune date de réouverture n'a pour l'instant été fixée. Les stations restent toutefois accessibles pour les vacances.

Alors que les professionnels des stations de ski réclamaient une ouverture des remontées mécaniques au plus vite, Matignon a confirmé le 1er février que les remontées mécaniques resteront fermées au mois de février, sans préciser de date de réouverture. Le secteur de la montagne semble donc se diriger vers une saison blanche.

Le 1er février, le Premier ministre Jean Castex a reçu les acteurs de la montagne. A l'issue de cette rencontre, Matignon a fait savoir que les remontées mécaniques resteront fermées au mois de février. « L’évolution de la situation sanitaire ne nous permet pas, à ce stade, de rouvrir les remontées mécaniques », a déclaré l’entourage de Jean Castex, précisant qu’il n’y avait « pas de tendance à la réouverture générale » dans les autres pays européens. A ce stade, aucune date de réouverture n'a été fixée.


Forrás: sielok / actu

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó