Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Réouverture de la maison de Victor Hugo - Újra látogatható Victor Hugo háza

La maison de l'exil de Victor Hugo à Guernesey sera de nouveau visitable par le public dès le 7 avril, après d'importants travaux de restauration. – Április 7-től, hatalmas restaurációs munkák után, újra látogathatja a közönség Victor Hugó házát, ahol az író száműzetését töltötte.

Avant sa fermeture temporaire, la maison accueillait 20000 visiteurs entre avril et septembre. Ce patrimoine littéraire nécessitait des travaux assurant la sauvegarde du bâtiment et des restaurations destinées à retrouver son aspect visuel d’origine ainsi que ses décors tels qu’ils ont été conçus et réalisés par Victor Hugo lui-même.

  • A ház - ideiglenes bezárása előtt április és szeptember között - húszezer látogatót fogadott. Ez az irodalmi örökség megkövetelte az épület eredeti vizuális megjelenésének helyreállítását és restaurációk megőrzését, valamint a Victor Hugo által megtervezett és készített díszítéseket.

Située sur les hauteurs de St. Peter Port, Hauteville House a abrité l'écrivain et sa famille durant son exil, entre 1856 et 1870.

  • A Saint Peter Port magasságában található Hauteville-ház 1856 és 1870 között fogadta a száműzetés alatt álló írót és családját.

Une petite vidéo :

Source : culturebox

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó