Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

 

"Ez Clark volt, az a brit! Nem hallom, hogy mit motyog! Van valami a szájában vagy baja van a protkójával! - mondta kedden a strasbourgi Európai Parlament egyik angol-francia tolmácsa, aki egy másik kollégájával együtt elfelejtette, hogy bekapcsolva maradt a mikrofonjuk.

Így az ülésteremben helyet foglaló, és fejhallgatójával a francia nyelvű tolmácsolást követő képviselők közül mindenki fültanúja lehetett a kínos incidensnek, amint a két tolmács kiröhögi a brit Euroszkeptikus párt 77 éves politikusát, Roland Clarkot.

Bár a kínos jelenet csupán néhány percig tartott, az incidens egész nap meghallgatható volt a parlament internetes oldalán. A strasbourgi Európa Parlamentben egyébként összesen 23 nyelven zajlik a munka, amelyhez 430 tolmácsolt alkalmaznak teljes állásban, valamint 2500 alkalomszerűen.

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó