Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Szlovákia 2016-ban veszi át az EU soros elnökségét, amire a külügyminisztérium már most készül. 6000 eurót szán azon alkalmazottak nyelvkurzusaira, akiknek az elnökségi idő alatt munkájuk során szükségük lehet a nyelv ismeretére.

A külügyminisztérium a szlovákiai Francia Intézettel kötött szerződést, amely majd a nyelvkurzusokat biztosítja.

Összesen 28 minisztériumi alkalmazott vesz majd részt csoportos és egyéni tanfolyamon, a nyelvtudásuk szerint. "Sokan a résztvevők közül Szlovákia európai uniós elnökségi munkáját fogják segíteni 2016-ban, aminek ugyan nem előfeltétele a nyelvtudás" - mondta Peter Susko, a minisztérium sajtóosztályáról.

A kormány még tavaly jóváhagyta azt a dokumentumot, amely szerint a kormányzati alkalmazottak nagy részét alaposan fel kell készíteni a 2016-os uniós elnökségre. Angol és francia nyelvtanfolyamok várják őket, de azt is megtanulják, hogyan kell helyesen tárgyalni, kezelni a stresszt vagy a válsághelyzeteket. A tréningeken röviddel az elnökség kezdete előtt néhány politikus is részt vesz majd.

A továbbképzéseket már múlt évben megkezdték, a résztvevőknek viszont a következő év lesz a legsűrűbb. A szakmai és nyelvi képzések nem csak az elnöki kabinet tagjaira, hanem a szóvivőkre, a kommunikációs osztály munkatársaira, az asszisztensekre, a gyakornokokra, az adminisztratív és technika személyzetre is vonatkoznak majd.

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó