Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

A Nike minden lehetõséget megragad, hogy a közelgõ futball-Eb hozadékát kihasználva reklámozza magát. Van, amikor ismeretlen játékossal, van amikor klubhoz és városhoz kapcsolódó viszonnyal (Fernando Torres, Liverpool). A Franck Riberyvel készült film érdekes módon a játékos arcberendezésére épít.

A francia válogatott elsõ számú irányítója kirakatban áll teljes Nike szerelésben, mozdulatlanul, mint egy bábu. Miközben többen is pár lépés távolságról fényképezik, vannak, akik egészen a kirakatüvegig merészkednek, hogy közelebbrõl is lefotózzák.

Ekkor megmozdul az egyébként sem szépségérõl elhíresült játékos, és hatalmas üvöltéssel az üveg felé mozdul, az ott állók sikoltozva szaladnak el.

Ribery ezt többször is megismétli, majd amikor látja, mekkora sikere van – és ezt a távolabb állók nevetése is jelzi – ,elégedett mosollyal áll vissza, és várja az újabb balekokat.

Franck Ribery – aki a Bayern Münchenben fantasztikus szezont tudhat maga mögött – egy különleges show szereplõje is lesz. A Franck Ribery show június 6-án este 20.40-kor kerül adásba három francia csatornán: a Direct 8, RMS és az MSN.fr egyszerre adja a kiváló francia játékossal készült mûsort.

A show-t, amely Ribery életének és karrierjének fõbb állomásait mutatja be, 3000 nézõ elõtt, a lille-i Zénth-ben rögzítették. Végigkísérik pályafutását a Boulogne Sur Mer-i kezdetektõl a Brestben, a Galatasarayban, a Metzben és az Olympique Marseille-ben eltöltött idõkön át, a játékostársakkal, családtagokkal, barátokkal együtt.

A show-ban feltûnik többek között Luis Fernandez, Jean-Pierre Papin, Fabien Barthez és Alou Diarra is, de természetesen Ribéry felesége Wahiba és édesapja is megszólal.

(Forrás: sportgeza.hu)

 

 

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó