Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Hiába csökkentették áraikat a nyelviskolák, így sincs elég tanulójuk: úgy tűnik, a magyarok a nyelvtudáson is spórolnak.

Idén év elején a cégek feleannyi tanfolyamot rendeltek meg, mint tavaly ilyenkor, és magánúton is harmadával kevesebb a jelentkező a képzésekre. Pedig a mi eredményünk az egyik legrosszabb az unióban: a felnőttek háromnegyede még mindig nem beszél semmilyen idegen nyelvet.

Kár a visszaesésért, mert az elmúlt években lassú javulás kezdődött az életkorral fordított arányban: a 18–20 évesek közül nyelvvizsgáztak a legtöbben, őket követték a 20–25 évesek, majd a negyvenesek. Jelentősen több nő próbálkozik a megmérettetéssel, mint férfi, ám utóbbiak kicsivel sikeresebben.

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó