Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

A 2012-es Nyelvparádén már társkiállításként vett részt az Afrikáért Alapítvány. A francia Kongóban tevékenykedő, idén 10 éves szervezet igazi színfolt volt. Bemutatjuk.

Az Afrikáért Alapítvány civil kezdeményezésre létrejött, közhasznú fejlesztési-segélyezési szervezet. Bejegyzésére először Magyarországon (2002), majd a Kongói Demokratikus Köztársaságban (2004) került sor.

Az alapítvány vezetője, a kongói származású France Mutombo Tshimuanga Magyarországon végezte főiskolai tanulmányait. 1999-ben egy, a Steps To Life, amerikai non-profit önfenntartó szervezet által indított humanitárius misszióban való részvételt követően az út során szerzett tapasztalatok, a leírhatatlan nyomor és az élet minden területén jelentkező szükség, a két kontinens közötti szociális különbségek indították arra, hogy szervezett kereteken belül segítsen szülőföldjén, Afrikán.

Az Afrikáért Alapítvány célja Afrikában oktatási, szociális és egészségügyi téren, Magyarországon tolerancia- és ismeretterjesztő előadások, kulturális programok formájában fejlesztési, segélyezési, társadalomformáló tevékenység végzése.

Az Afrikáért Alapítvány a Kongói Demokratikus Köztársaságban oktatási, szociális és egészségügyi téren végez tevékenységet: a fővárosban, Kinshasában az Othniel Általános és Középiskolát, a La Providence árvaházat tartja fenn és számos fövárosi és vidéki egészségügyi központot támogat és lát el gyógyszerekkel, műszerekkel, vidéken fejlesztési programokat bonyolít le. Magyarországon globalis nevelés tolerancia-és ismeretterjesztő előadások, kulturális programok formájában mutatja be az afrikai kultúrát.

2007-től Humanitárius Turizmus programokat is szerveznek (lásd az alábbi keretes írást), munkájukat amerikai partnerszervezet révén kiterjesztésik Etiópiára is.

Humanitárius turizmus? Ez meg mi ez?

Meg szeretnéd ismerni az igazi Afrikát közelebbről, nem csupán úgy, mint egy turista? Az Afrikáért Alapítvánnyal a szafari mellett még segíteni is tudsz! A humanitárius turizmus lényege, hogy a hagyományos szafarit hangsúlyozottan kiegészíti egy humanitárius projekt. Ez lehet egy masszai iskola vagy kongói árvaház építése, fejlesztése, vagy cipővásárlás 30 gyerek részére egy tipikus afrikai piacon, továbbá etióp szegény gyerekeknek megszervezni egy magyar ünnepséget ajándékozással és gulyáslevessel meglepni malawi vendéglátónk családjait.

2012-ben rendkívüli humanitárius utakat indít az alapítvány 10 célországba, (Etiópia, Kenya, Tanzánia, Uganda, Ruanda, Malawi, Zambia, Botswana, Dél-Afrika és Kongó) több turnus, felejthetetlen egyedi élmény, segélyezés, fejlesztés. Válassz egy számodra megfelelő utat és utazz az Afrikáért Alapítvánnyal az autentikus és egyedi Afrikába úgy, mint eddig még soha! Ez az a hely, amely értéket teremt, fejleszti a személységedet, tágítja a látókörödet és nyomot hagy benned! Hagyj te is nyomot Afrikában!

A 2012-es program ízelítőül:

Október 1-7. Etiópia
Főprogram: Addis Abeba, Kék Nílus forrása és vízesés,
Lake Tana, Kopt kolostor, Lalibela szikla. Templom és más kulturális programok humanitárius projekt.

Október 8-21. Kenya, Uganda, Ruanda, Tanzánia
Főprogram: Nairobi érdekességei, Nakuruban tó, flamingok a nemzeti parkban. Szafari mellett humanitárius mikro projekt, Eldoret. Kampala, Njinja folyó, rafting. Csimpánz sziget, Viktória, Equator vonal, Bunyoni tó, Mwanza, Serengeti, Ngoro-Ngoro

Október 22-November1. Tanzánia (10 nap)
Főprogram: kulturális programok Masszájokkal, Szerengeti, Ngoro Ngoro, Olduvai gorge, majd M’twa mbo kultúrákkal és szokásokkal, humanitárius mikro projekt

November 2-9. Tanzánia („fapados út”)
Főprogram: Humanitárius mini-projekt, szafari, Ngoro-Ngoro, majd M’twa mbo kultúrákkal és szokásokkalNovember 8-30. Tanzánia, Malawi, Zambia, Botswana, Dél-Afrika
Főprogram: Szafari, Malawi tó, monkey bay, humanitárius mikro projekt ,Lusaka, Zambezi folyó ,Viktória vízesés, Chobe nemzeti park, MaunOkavango Delta, Johanesbourg, Pretoria, Kulturális program

December 2-12. Kongó
Főprogram: Kinshasa, Matadi Bonobo majom park, Kígyó park, kongó folyó túra, Wampa vízesés, kulturális programok és humanitárius

Ha megtetszett a program és van bármi kérdésed, fordulj hozzánk bátran:
Afrikáért Alapítvány Magyarország, 1054 Budapest V. kerület,Garbaldi utca 3. II/1/A
Telefon: 06/1/332-1054, Fax: 20/7722279, e-mail: Ez az ímélcím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó