Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Betöltötted a 18- at, de a 31-et még nem? Kipróbálnád magad egy másik egzotikus földrészen, új körülmények közt, megismernél vadonatúj embereket? Esetleg szereted a gyerekeket? Mit szólnál egy izgalmas, egész életedet meghatározó afrikai kiküldetéshez? Rád van szükség!

Kongó, annak is a fővárosa: Kinshasa tárt karokkal vár Téged! Az Afrikáért Alapítvány és az EVS (Európai Önkéntesküldő Szolgálat, a pályázat feltételei szerint) kihagyhatatlan ajánlattal járul hozzá ehhez a fantasztikus humanitárius misszióhoz. A kiküldetés teljes idejére biztosítjuk számodra a megfelelő ellátást, a szállást, egészségbiztosítást, (előzetes kötelező oltásokat és felkészítést) közlekedési lehetőséget, havi 80 euró zsebpénzt, és egy szuper iskolát illetve árvaházat, ahol minden gyerek és nevelő szeretettel fogadja a mundeléket... Kik vagy mik azok? Hamar megtudod, ha kilépsz a repülőből trópusi földön.

A 2012/2013-mas tanévben két turnusban összesen 10 önkéntest juttathatunk el kongói intézményeinkbe. Ősszel már öten kiutaztak, és nagy népszerűségnek örvendenek a College Othniel diákjai között. Légy Te is a harmadik magyar önkéntes csapat tagja!

Mit kérünk Tőled? Első sorban lelkesedést és szeretet a fekete kontinens, bolygónk legnagyobb kiaknázatlan lehetőségekkel bíró országa és lakói iránt. Aztán jól jön még egy kevés nyelvtudás, hiszen a magyarral alapítványi iskolánk kerítésén kívül nem sokat lehet elérni.

Találd meg és válaszd ki a hozzád illő önkéntes pozíciót! Legyél rugalmas és kreatív, élvezd a kihívásokat! A repülőjegyed 90 %-át szintén az EVS állja, a fennmaradó 10%-ot, mintegy 35 ezer HUF összeget kell csupán vállalnod.

Jelentkezz december 3-ig ha kedvet kaptál, küldd el önéletrajzodat, és a jelentkezési lap-ot e-mailben nekünk : Ez az ímélcím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. !

Indulás: 2013. február első felében. Visszatérés Magyarországra: 2013. június végén. (Időtartam: 5 hónap) Csapatlétszám: 5 fő.

Amit biztosítunk

Kiutazás:
o A repülőjegy és egyéb utazási költségek árának 90%- a,
o összes egyéb költség 100%-ban: előzetes felkészítés, a kötelező oltások, vízum.
A kiküldetés teljes idejére Kongóban:
o ellátás: étkezés, szállás, egészségbiztosítás és gyógyszerköltségek
o közlekedés: a szállás és az iskola, árvaház közti napi utazás
o havi 80 euró zsebpénz
o helyi mentorok segítsége a munkavégzés során
o Magyarországi kapcsolattartás koordinátorral
Amit kérünk:
- Elkötelezettséget a segítő szolgálat, Afrika és az Alapítvány szellemisége iránt
- Nyelvtudás: a minél magasabb szintű francia nyelvtudás komoly előnyt jelent
- Önkéntes pozíció megjelölése
- Rugalmasság, kreativitás, önállóság
- Önerő biztosítása : 35.000 Ft (hátrányos helyzetű jelentkező számára nem szükséges önerő)

Pozíciók, amelyekre jelentkezhetsz

  • Angol nyelvű foglalkoztató (aki a többi önkéntes által képviselt ismeretanyagot angol nyelvre is átülteti a gyerekeknek, emellett angolt tanít, korrepetál)
  • Szociális segítő árvaházban (aki az árváknak tanórán kívüli foglalkozásokat tart, a mindennapi ellátásukban besegít, fejleszti a gyerekek szemléletét - a többi önkéntessel összehangoltan)
  • Sport és egészséges életmód felelős (aki sport és egészséges életmódra nevel, szabadidős tevékenységek ösztönzése, szervezése (football vagy más csapatjátékok, sportnapok), sportszerűségre tanít, ötleteket ad arra, hogyan aktivizálhatják magukat a gyerekek a saját környezetükben, elsősegély oktatás)
  • Globális nevelési, ifjúságfejlesztő és tehetséggondozó önkéntes (aki globális és demokrácia szemléletet fejleszt: emberi jogok, gyermekjogok, szegénység felszámolása, fenntartható fejlesztés, klímaváltozás, környezetvédelem témái, tolerancia, esélyegyenlőség és konfliktuskezelés tanít, aktivizálja a diákságot, a környező közösséget. Emellett segíti a fiatalokat a pályaválasztásban, munkaerőpiacra felkészít, fejleszti a diákokat: önéletrajz írásban, álláskeresési készségek kialakításában, önismeret és érdeklődési terület, lehetőségek felmérésében)

A felvétel, kiválasztás folyamata

Jelentkezés beküldése után:

  • Előzetes szűrés. (A kuratórium és szakértőnk által)
  • Személyes meghallgatás első kör
  • Személyes meghallgatás második kör
  • Végleges döntés a kiválasztásról: január elején.
  • A meghallgatást folyamatosan végezzük, a jelentkezések beérkezése szerint.
  • December és január: meghallgatás, felkészülés, felkészítés.

További információkért a Kongóban készült képekből összeállított galériánkat is megtekinthetitek!

Részletekért a következő e-mail címre írhatsz: Ez az ímélcím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó