Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

A nyelvtudás hatalmas érték, de megszerzése jelentős anyagi ráfordítást igényel. Most Európai Uniós forrásból a TÁMOP 2.1.2/12-1 "Idegen nyelvi és informatikai kompetenciák fejlesztése" pályázatból tanulhatsz idegen nyelvet és számítástechnikát.

A munkaképes korú magyar lakosság körében mind az idegen nyelvi, mind pedig az informatikai tudás szintje jelentősen elmarad az uniós átlagtól: kevesebben beszélnek idegen nyelveket, kevesebben használnak számítógépet és internetet, mint más uniós tagországokban.

A foglalkoztathatóság szempontjából ugyanakkor mind az idegen nyelvi, mind az infokommunikációs kompetenciák megléte egyre fontosabbá válik: nyelvtudás és digitális írástudás nélkül napról napra nehezebb elhelyezkedni, illetve állásban maradni.

A TÁMOP 2.1.2. „Idegen nyelvi és informatikai kompetenciák fejlesztése” program ezeknek a kulcsfontosságú kompetenciáknak a fejlesztését célozza: az állampolgárok minimális önrész vállalása mellett országszerte vehetnek részt a program keretében magas színvonalú idegen nyelvi és informatikai képzéseken.

Az országos kommunikáció és a képző intézmények által nehezebben elérhető, a képzésekre saját kezdeményezésre nem jelentkező, motiválatlan csoportok bevonásában és folyamatos támogatásában kulcsszerepet tölt be az eTanácsadók alkotta mentori hálózat.

A pályázat képzési támogatást nyújt személyenként akár 90.000 Ft értékben.

Az Idegen nyelvi és informatikai kompetenciák fejlesztése TÁMOP-2.1.2 program keretein belül dönthetsz úgy, hogy számítástechnika képzést és idegen nyelvi képzést is választasz a keretéből, vagy csak a nyelvtanulásra koncentrálsz.

Akár 120 órás idegen nyelvi képzésen is részt vehetsz a keretösszegből. Érdeklődj a nyelviskoláknál!

Az idegen nyelvi képzések megvalósulhatnak bármely élő idegen nyelvből, melyre az ajánlattevő iskola programakkreditációval rendelkezik. A képzések szintjemaximum KER B2 lehet.

A projektben részt vehet valamennyi, 18. életévét betöltött felnőtt, felső korhatár nélkül, aki:

  • nem áll középiskolával, felsőoktatási intézménnyel tanulói/hallgatói jogviszonyban – kivéve azokat, akik költségtérítéses képzésben vesznek részt;
  • ezen képzési programmal párhuzamosan nem vesz részt más hazai vagy Európai Uniós forrásból támogatott idegen nyelvi és informatikai képzésben;
  • valamint vállalja, hogy a képzés költségeit önrésszel egészíti ki.

Az önrész mértéke "jelképes" a támogatás összegéhez képest: annak a személynek, aki hátrányos helyzetű településen állandó lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkezik, a képzés költségeinek támogatott összegét minimum 2% önrésszel kell kiegészíteni, minden más esetben minimum 5%-kal. Így 90.000 Ft. támogatás igénybe vétel esetén csak 1 800 Ft-tal, vagy 4 500 Ft-tal kell hozzájárulnia az akár 120 órát felölelő képzés díjához.

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó