Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Több nyelvvizsgaközpont változtatott az írásbeli vizsga felépítésén: az Euroexamnél rövidebb lesz a feladatsor, az Origó a szóbeli felépítésén módosított. Van, ahol az árak változtak.

Áprilistól változtat a B2 írásbeli és a C1 szóbeli vizsgák feladatain az Origó nyelvvizsgaközpont. A B2-es vizsgán megszűnik a "közvetítés magyarról idegen nyelvre" feladat, így a vizsga 210 perces helyett 180 perces lesz.

A másik változás a C1 szintű nyelvvizsga szóbeli részét érinti: megszűnik a tolmácsolás idegen nyelvre, vagyis a "hallott magyar nyelvű szöveg összefoglalása idegen nyelven" nevű feladat. A vizsga ennek ellenére nem lesz rövidebb, a jelentkezők több időt kapnak a többi részfeladatra.

Euroexam

Az Euroexam angol és német nyelvvizsgáinak felépítése is változott: a „Nyelvhelyesség és szókincs” vizsgarészt törölték. A B1-es szintű írásbeli vizsga így 85 perc hosszú lesz az egynyelvű, és 120 perc a kétnyelvű vizsgát választók számára. A B2-es szinten az írásbeli vizsga hossza 95, illetve 130 perc, a C1-es szinten pedig 105, illetve 140 perc. A nyelvvizsgaközpont változtatott a szótárhasználat szabályain is: mostantól minden vizsgafeladatnál használhattok nyomtatott szótárat.

Több nyelvvizsgaközpontban változtak az árak

Több ezer forinttal emelkedett a legnépszerűbb nyelvvizsgák díja: az ECL, a TOEFL és a Rigó utcai szóbeliért és írásbeliért nem kell többet fizetni, a többi nyelvi centrum azonban változtatott a vizsgadíjakon. A 2013-as árakat itt találjátok.

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó