Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Országos Nyelvi Verseny
középiskolás diákoknak
2013

A Nyelvtudással az Egységes Európáért Alapítvány a Nemzetközi ECL Nyelvvizsgaközpont Nemzetközi Titkárságának és az ECL Nyelvvizsgarendszer Magyarországi Elnökségének támogatásával 2013 tavaszán, immár tizedik alkalommal, országos versenyt hirdet középiskolás, nyelveket szerető és tanulni vágyó fiataloknak angol, német és francia nyelvből. A verseny célja, hogy segítségével a diákok felmérhessék, hol állnak nyelvi ismereteikkel saját korosztályukban, tanulásra motiválja őket, a már középfokú nyelvvizsgával rendelkező fiatalokat pedig nyelvtudásuk fejlesztésére ösztönözze.

A versenyen részt vevő fiatalok az Európa Tanács által kiadott Közös európai referenciakeretben leírt ajánlásokkal összehangolt akkreditált nemzetközi ECL nyelvvizsga előírásai alapján, valós vizsgaszituációban, az ország számos pontján kijelölt, könnyen megközelíthető helyszíneken szervezett írásbeli fordulón vesznek részt középfokú (B2 szintű) követelményrendszer szerint, illetve felsőfokú (C1 szintű) követelményrendszer szerint. A győztesek ünnepélyes eredményhirdetés keretében vehetik át díjaikat.

Az Alapítvány angolból és németből nyelvenként két kategóriában hirdet versenyt valamennyi magyarországi középiskolás (gimnazista, szakközépiskolás) diák számára.

1. kategória középfokú nyelvvizsga bizonyítvánnyal még nem rendelkező, de a szinthez közel álló középiskolás diákok,
2. kategória középfokú nyelvvizsga bizonyítvánnyal már rendelkező középiskolás diákok

Franciából egy kategóriában hirdet versenyt a magyarországi középiskolások (gimnazisták, szakközépiskolások) számára, akik középfokú nyelvvizsga bizonyítvánnyal még nem rendelkeznek, de a szinthez közel állnak nyelvtudásukban.

A nyelvi verseny részei:
Első forduló:
Mindkét kategóriában hallott és olvasott szövegértési, valamint fogalmazási feladatok megoldása.
A versenyzők a feladatokat szótár nélkül oldják meg.

Második forduló:

Az első fordulón legjobban teljesítő 20 versenyző számára szóbeli vizsga.

A nyelvi verseny írásbeli fordulójának időpontja:

2013. március 22 – 23. (A versenyt szervező központok választhatják a nekik megfelelő napot.)

A jelentkezők e-mailben névre szóló értesítést kapnak a verseny pontos helyéről és időpontjáról, valamint visszajelzést az eredményről.

Nevezési feltételek:

Nevezhet minden középiskolás diák, aki NEM kéttannyelvű iskolában tanulja az adott nyelvet, és aki nem az adott nyelv nyelvterületén született, illetve élt huzamosabb ideig.

1. kategória - középfokú nyelvvizsga-bizonyítvánnyal még nem rendelkező diákok:
nevezési lap kitöltése és 2000.-Ft nevezési díj
2. kategória - középfokú nyelvvizsga-bizonyítvánnyal már rendelkező diákok:
nevezési lap kitöltése, 2000.-Ft nevezési díj és a középfokú nyelvvizsga bizonyítvány fénymásolata

Nevezési határidő: 2013. március 4.
Nevezni kizárólag a PTE Idegen Nyelvi Titkárságára (7633 Pécs, Szántó K.J. u. 1/b) elküldött nevezési lappal és a nevezési díj befizetésének igazolásával lehet.

Döntő:
Az Országos Nyelvi Verseny első fordulójának összesített eredménye alapján alakul ki a szóbeli döntő mezőnye. Ezen angol és német nyelvből kategóriánként a 20 legjobb, franciából a 10 legjobb eredményt elérő versenyző vesz részt. Az összesített írás- és szóbeli eredmény figyelembe vételével alakul ki a győztesek végső országos sorrendje. A szóbeli verseny időpontja: 2013. április 24. (szerda), helyszíne: Pécs. Az érintett versenyzők e-mailben névre szóló értesítést kapnak.

Díjak:
Az 1. kategória nyelvenkénti első három helyezettjének jutalma egy ingyenes akkreditált középfokú, a 2. kategória nyelvenkénti első három helyezettjének díja pedig egy ingyenes akkreditált felsőfokú nemzetközi ECL nyelvvizsga-lehetőség. A 4-5. helyezett mindkét kategóriában 10000 Ft-os ECL nyelvvizsgára szóló bonuszt kap. A verseny szponzorai további díjakat és jutalmakat ajánlanak fel a legeredményesebben szereplő versenyzőknek.


Eredményhirdetés:
A szóbeli vizsga napján 15 órakor az Idegen Nyelvi Titkárság Tanácstermében (Pécs, Szántó K. J. u. 1/B épület).

Az eredmények 2013. április 15-től megtekinthetők lesznek a www.ecl.hu, ill. a http://www.inyt.pte.hu/ honlapon a Verseny menüpontban.

További információ, jelentkezés:

- PTE Idegen Nyelvi Titkárság: Ez az ímélcím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. * Tel: 72/501-500/22102 v. 22105
- www.ecl.hu Versenyek menüpont

 

 

 

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó