Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech
Omar Sy az első világháborús filmben - ahogy még eddig nem láttuk

Omar Sy színész a Le Parisien című lapnak adott interjújában meglepődésének adott hangot, miszerint a franciákat jobban foglalkoztatja az ukrajnai, mint az afrikai háborúk.

Meglep, hogy az embereket ennyire érinti. Ez azt jelenti, hogy ha Afrikában van, akkor kevésbé érintett?

- kérdezte a színész, akinek éppen a január 4-én kerül mozikba Tirailleurs (Lövészek) című háborús filmje. Omar Sy, aki jelenleg az Egyesült Államokban él, hozzátette:

Ugyanúgy fenyegetve érzem magam, mint Iránban vagy Ukrajnában. A háború az emberiség elpusztulása, még akkor is, ha a világ másik felén zajlik

- mondta.

A névtelen internetfelhasználókat és közszereplőket egyaránt megmozgatta Omar Sy nyilatkozata. Köztük egy európai képviselő, Nathalie Loiseau is reagált, aki a Twitteren kifogásolta: "58 francia katona halt meg a Száhel-övezetben a dzsihadisták ellen harcolva. Nem, Omar Sy, a franciákat nem "érinti kevésbé", ami "Afrikában" történik. Néhányan az életüket adták azért, hogy a maliakat ne fenyegessék tovább a terroristák.

Julien Odoul, a Nemzeti Összefogás Yonne régiójának képviselője ugyanezt hangoztatta a BFM TV-ben: "Omar Sy elfelejti, hogy az afrikai háborúk a franciákat is érintik: 58 katonánk halt meg ott, tehát az egész nemzeti közösséget érinti.

Úgy tűnik ezek a hozzászólások nem veszik figyelembe, hogy az ukrajnai háború médiatizáltsága és a hatalmas segélyek, az infláció, valamint a közüzemi szolgáltatások (áramellátás) körüli bizonytalanságok révén sokkal érezhetőbb a hétköznapokban az emberek bőrén, mint az afrikai veszteségek, amit Franciaország érhetően igyekszik nem nagy dobra verni.

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó