Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Recto et verso

Bon, c'est une question bien importante de s'identifier...Je suppose que tout le monde cherche la bonne réponse pendant toute sa vie... La surface c'est: je suis professeur de la langue francaise, de l'histoire et de la littérature et de la langue hongroise. Et bien sur j'ai une vie privée aussi: ma famille, mon temps libre, mes coutumes et mes amusements...Eh comme tout le monde je tache etre heureuse...

Indíts te is blogot a francianyelv.hu-n!

Deux personnes, deux vies. Chacun son chemin. Chemin de leurs propres vies.

Az nem kérdés, hogy ha francia film, akkor látni kell. Nem kérdés, mert szükségem van erre a másféle optikára, ahogyan a világot látják a francia filmek. 

Ez a könyv hamarabb volt ismert, mintsem hogy kikerült volna a nyomdából. Az író karikatúrájával megjelent Charlie Hebdo elleni szörnyűséges támadás nyomán.

 

Samba - egy név, egy ember, egy sors.

2014 decemberében ismét beadtam pályázatomat a Magyar Ösztöndíj Bizottsághoz. Három szakos tanárként második idegen nyelvként tanítva a franciát, úgy éreztem, ismét szükségem volna arra a bizonyos, csak autentikus közegben megkapható feltöltődésre mind nyelvileg, mind módszertanilag. 

Egy lázadó gróf Alphonse de Toulouse-Lautrec és a lázadó város, Albiszülötte Henri Toulouse-Lautrec.

Sic transit gloria mundi – ez volt az első, kissé keserű gondolatom a moziból kifelé. Számomra a francia filmek mindig valamiféle kellemes életérzést jelenítettek meg: nagyon szeretem, hogy a szereplők hétköznapiak.

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó