Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Az internet jóvoltából napi szinten sokkal több érdekességgel találkozik az ember, mint amennyit fel tud dolgozni. Viszont.

Mi van akkor, ha egy nonprofit honlap szerkesztőjeként személyes elfoglaltságod (munka, munka és munka) miatt nem jut időd ezek feldolgozására?

  1. Keresel hasonlóan megszállott embereket, akiknek van kedve beszállni. - Ez megtörtént és folyamatosan zajlik. (Keress meg!)
  2. Jegyezz fel minden olyan érdekességet, amit szeretnél a honlapon látni!
  3. Tedd elérhetővé a témákat azok számára, akik alkalmilag vagy rendszeresen besegítenek, hogy választhassanak.

Akkor meg is érkeztünk. A segítségüket felajánlók közül többen kérdezték, hogy milyen témákban lehet küldeni anyagokat. A válasz: bármilyen kapcsolódó témában. De azért kicsit konkrétabban szeretnék segíteni az alábbi listával, azoknak, akik bizonytalanok.

Ez egy - reményeim szerint - folyamatosan frissülő cikk lesz, ahol mindig megtalálhatod azokat a témákat, amiknek a feldolgozásával besegíthetsz. Ha elvállalsz egy témát, jelezd, hogy a párhuzamos munkát elkerüljük.

Felmerülő kérdésedet vagy a már megírt fordítást, rezümét az info[kukac]francianyelv[pont]hu címre küldheted!

Téma Megjegyzés
A hírek világának szókincse Kiváló lehetőség a nyelvtanulásra a címoldalunkon jobb oldali oszlopban levő 'Tanulj franciát a hírekből' szekció. Már régóta tervezem, hogy csinálni kéne egy szószedetet a leggyakoribb szavakból és kifejezésekből. (Az RFI már koprodukcióban ki is adott egy ezzel kapcsolatos könyvet : http://www.rfi.fr/contenu/20100503-mots-actualite ) Azt gondolom 50-100 szóból komoly segítséget lehetne összeállítani.
Franciaország a WikiLeaks által nyilvánosságra hozott anyagok tükrében francia sajtó alapján
A politika világának szókincse, különösen a választások apropóján  
A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó